2020-01-05 17:59:32
Φωτογραφία για Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία. Πότε θα χιονίσει στην Αττική
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία «Ηφαιστίων» με κύρια χαρακτηριστικά της να είναι τα χιόνια, η πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, οι ψυχρές αέριες μάζες που θα προκαλέσουν την κακοκαιρία «Ηφαιστίων» έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί της Κυριακής 5/1 και έως το απόγευμα αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας.

Στον παρακάτω χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της θερμοκρασίας το μεσημέρι της Κυριακής 5/1 σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων.

Βροχές αναμένονται στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στην Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο, ενώ στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά ηπειρωτικά της βόρειας χώρας θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.


Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας και από το απόγευμα σε περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής και Βόρειας Πελοποννήσου. Τις ίδιες ώρες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο σύνολο σχεδόν της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, του Ιονίου και του Αιγαίου.

Η κακοκαιρία φέρνει χιόνια και στην Αττική

Οσον αφορά την Αττική, βροχές αναμένονται από το απόγευμα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των βορείων και δυτικών του νομού.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Κυριακής 5/1, ενώ σημειώνονται και οι περιοχές όπου θα σημειωθούν τα κυριότερα φαινόμενα.

Μέχρι και 10 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι στο Αιγαίο

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, πρώτα στο Ιόνιο και στο Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο Αιγαίο και θα φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Προς το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από το απόγευμα.

Οπως και στην προηγούμενη κακοκαιρία, έτσι και τώρα δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο από το βράδυ της Κυριακής έως και τη Δευτέρα των Θεοφανείων, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, καθώς χιονοπτώσεις αναμένονται σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και της Θράκης. Μάλιστα, για την κίνηση στους δρόμους, λόγω της κακοκαιρίας, έχουν εκδοθεί και σχετικές οδηγίες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω του 1,5 τόνου σε Αττική Οδό

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου από τις 6 μ.μ. σήμερα έως αύριο Δευτέρα τα μεσάνυχτα, σε όλη τη Αττική οδό, την δυτική περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού και την περιφερειακή Αιγάλεω, ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την χώρα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών μετά τις 18:00 στο εθνικό οδικό δίκυτο

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακοινώσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών και στην Εγνατία Οδό μετά τις 18:00 το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι μετά τις 18:00 απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο.

Η Τροχαία με νέα απόφαση ανακοίνωσε άρση της απαγόρευσης, αυστηρά ως τις 18:00, για την Ιόνια Οδό, το εν λειτουργία τμήμα του Ε65 από Ξυνιάδα έως Τρίκαλα καθώς και για άλλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Απαγορεύεται η είσοδος στο Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Σε αναστολή της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, προχώρησαν οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας, εν αναμονή της νέας κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, από τις 12:20, όπως αναφέρει στην σελίδα του στο Facebook, το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του λόγω ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού.
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ