2020-01-06 10:11:16
Φωτογραφία για Τα 5 σημάδια που δείχνουν πως το 2020 καλό θα ήταν να αλλάξεις δουλειά
 Μήπως πρέπει να εφαρμόσεις το "New year...new job" ?

Αν αισθάνεσαι ότι κάνεις πια τις επαγγελματικές σου κινήσεις στον αυτόματο πιλότο κάθε μέρα, ίσως είσαι έτοιμη για μια νέα πρόκληση, μια νέα αρχή, μια νέα δουλειά.

Η έναρξη ενός ολοκαίνουριου έτους (και στην περίπτωση αυτή μιας εντελώς νέας δεκαετίας) μπορεί να είναι συναρπαστική. Αυτή η στροφή του ημερολογίου αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή. Μια ευκαιρία να πεις αντίο στις κακές συνήθειες και να αντιμετωπίσεις το έτος με μια ανανεωμένη προοπτική.

Μπορεί να θέλει αρκετό ψυχικό κουράγιο για να “ξεβολευτείς” από την ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά και κάπως επίφοβο. Άλλωστε, πώς μπορείς να ξέρεις αν αυτό είναι το έτος που θα πρέπει να κάνεις μια αλλαγή από την τρέχουσα δουλειά σου; Εδώ είναι πέντε διαφορετικά σημάδια για να το καταλάβεις:

1. Η εξέλιξη της σταδιοδρομίας σου είναι στάσιμη

Δεν υπάρχει κανένας ευγενικός τρόπος να το θέσεις: βαριέσαι τη δουλειά σου. Νιώθεις σαν να έχεις μεγαλώσει γρήγορα και να μην έχει καταφέρει τίποτα ακόμα ή τουλάχιστον τίποτα από όσα επιθυμούσες να κάνεις. Ενώ υπάρχουν πολλά θετικά συναισθήματα – άνεση και ασφάλεια – που σε κατακλύζουν στη δουλειά σου, δεν θέλεις αυτά να σαμποτάρουν την επαγγελματική σου ανάπτυξη και εξέλιξη.

Υπάρχει όμως μια σημαντική προειδοποίηση πριν προχωρήσεις στην παραίτηση: δεν θέλεις να εγκαταλείψεις πρόωρα το πλοίο πριν να έχεις μια ειλικρινή συνομιλία με το αφεντικό σου. Μπορεί να υπάρχουν νέες ευθύνες που μπορείς να αναλάβεις με τον σημερινό εργοδότη σου που θα αναζωπυρώσουν το πάθος και τον ενθουσιασμό για την εργασία σου.

2. Έχεις ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία κατευθύνεται

Ίσως υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές της εταιρείας ή στον ελεύθερο σου χρόνο. Ίσως εργάζεσαι τώρα υπό εντελώς νέα ηγεσία. Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες, το όνομα του “παιχνιδιού” στην εργασία έχει αλλάξει – και δεν είσαι απόλυτα βέβαιη ότι είναι το σωστό εργασιακό περιβάλλον πια για σένα.

Η αφοσίωση σου έχει καταγραφεί στο ιστορικό της εταιρείας μέχρι τώρα και δεν υπάρχει κανένας κανόνας που λέει ότι πρέπει να μείνεις εκεί με κάθε κόστος, ακόμα κι αν δεν συμφωνείς με την καινούρια πολιτική.

3. Σκοπεύεις να πας σε άλλη δουλειά

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μισείς τη δουλειά σου. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το συναίσθημα της πρωινής γκρίνιας όταν σκέφτεσαι ότι έχεις να πας στη δουλειά. Είναι δελεαστικό να γράψω ότι αυτό θεωρείται φυσιολογικό στο εργασιακό περιβάλλον – αλλά δεν εδώ κάνεις λάθος, δεν είναι καθόλου.

Παρόλο που πιθανότατα δεν θα πεταχτείς ποτέ από το κρεβάτι το πρωί, δεν πρέπει να αισθάνεσαι σαν ένα υπεράνθρωπος στο γραφείο. Γι’ αυτό, κάνε στον εαυτό σου μια χάρη και βρες κάτι που δεν θεωρείται εμπόδιο στη συναισθηματική σου ευεξία.

4. Σου έχουν δοθεί νέες ευκαιρίες. Ίσως και όχι!

Εάν σκέφτεσαι να αναζητήσεις μια νέα δουλειά, εδώ είναι μια ανησυχία που είναι βέβαιο ότι θα περάσει από το μυαλό σου: ίσως να μην βρεις μόνο μία, αλλά πάλι ίσως να μην βρεις καμία. Η υπάρχουσα θέση σου προσφέρει τουλάχιστον κάποια ασφάλεια και προβλεψιμότητα και είναι τρομακτικό να σκεφτείς να ξεκινήσεις να βαδίζεις στο μεγάλο άγνωστο τοπίο αναζήτησης εργασίας.

Τα καλά νέα είναι ότι, όπως επιβεβαιώνει η Εταιρεία Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, είμαστε ακόμα σε μια αγορά, όπου οι εταιρείες ανταγωνίζονται για να προσλάβουν το ταλέντο που χρειάζονται.

5. Είσαι έτοιμη να αλλάξεις τους ρυθμούς σου

Είναι δελεαστικό να αισθάνεσαι ότι πρέπει να δικαιολογείς κάθε απόφαση που παίρνεις στην καριέρα σου – και στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι έξυπνο να χρησιμοποιείς τη λογική προς όφελός σου. Ωστόσο, σε προειδοποιούμε: δεν χρειάζεσαι πάντα έναν λόγο. Μερικές φορές δεν μπορείς πραγματικά να εξηγήσεις γιατί και πως.

Άλλωστε, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μένουν στην ίδια δουλειά για πάντα. Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας αναφέρουν ότι ο μέσος άνθρωπος αλλάζει θέσεις εργασίας 12 φορές κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους. Εφ ‘όσον δεν κάνεις ένα εντελώς άπληστο άλμα, είναι περισσότερο από δικαιολογημένη η αλλαγή θέσεων εργασίας μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι είναι η σωστή κίνηση για το μέλλον σου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ