2020-01-08 16:57:05
Φωτογραφία για Δωρεάν μάθημα MOOC  για το σωματίδιο Higgs από τον Higgs!!
Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου προσφέρει online και εντελώς δωρεάν ένα μάθημα για την ανακάλυψη του σωματιδίου του Χιγκς.

Το μάθημα ξεκινάει στις 10 Φεβρουαρίου.

Αν θέλετε να μάθετε λοιπόν για το μποζόνιο Χιγκς, μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή. Το μάθημα δεν έχει σχεδιαστεί για φυσικούς (που τα ξέρουν ήδη όλα αυτά!), αλλά για όλους τους υπόλοιπους. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον καθηγητή Χιγκς και μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις (με αγγλικούς υπότιτλους) με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Το μάθημα το είχα παρακολουθήσει με επιτυχία πριν από 3 χρόνια και μάλιστα έλαβα και την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Είναι υψηλού επιπέδου, κάποια κεφάλαια κατά την προσωπική μου γνώμη θέλουν αρκετό διάβασμα και είναι δύσκολα, αλλά θεωρώ ότι αξίζει να το κάνετε μέχρι τέλους , αν θέλετε να καταλάβετε τι συμβαίνει στο CERN και στον LHC.


Στο μάθημα συμμετέχει στον σχεδιασμό και διδάσκει ένας Έλληνας φυσικός,

 ο καθηγητής  Χ. Λεωνιδόπουλος, εξαιρετικός στην διδασκαλία και στην εκλαΐκευση δύσκολων εννοιών της φυσικής. Είχα δε την μεγάλη τύχη να τον γνωρίσω και από κοντά στο CERN και να κάνει μάθημα στους μαθητές της Σχολής Χιλλ και να απολαύσω το μάθημά του και στο CERN.

Νομίζω ότι ένα από τα πολύ σημαντικά δώρα αυτών των μαθημάτων είναι ότι μπορεί να γνωρίσεις σπουδαίους δασκάλους και από κοντά!

Σας συστήνω το μάθημα. Μην το χάσετε!

Για να γραφτείτε στο μάθημα, κάντε κλικ:

https://www.futurelearn.com/courses/higgs
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ