2020-01-11 02:33:02
Φωτογραφία για Πιθανή η συνεργασία Daimler – Volvo
Οι δύο εταιρείες είναι πολύ πιθανό να συνεργαστούν στην ανάπτυξη κινητήρων για να

μειώσουν το κόστος παραγωγής. Τι ακριβώς πρόκειται να γίνει;

Οι εταιρείες Daimler και Volvo, με «οδηγό» τον κοινό μέτοχο που δεν είναι άλλος από την κινεζική Geely, σκέφτονται να συνεργαστούν για τη μείωση του κόστους ανάπτυξης κινητήρων εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Automobilwoche, ανέφερε πως ένας διευθυντής της Volvo ανέφερε ότι η σουηδική εταιρεία είχε αρχικές συνομιλίες με τη Daimler για πιθανή συνεργασία αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο πλάνο. Ωστόσο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι ήταν πολύ νωρίς για να μιλήσει για κοινή ανάπτυξη project χωρίς όμως να αποκλείει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο. Εκπρόσωπος της Daimler δήλωσε ότι η συνεργασία της εταιρείας με τη Geely, η οποία κατέχει το 10% της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αναπτύχθηκε με θετικό τρόπο, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν σχολίασε περαιτέρω.


Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται εξαιτίας του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, αλλά και από τις υψηλότερες απαιτήσεις που αναγκάζονται να πραγματοποιήσουν οι εταιρείες για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης αλλά και την ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων με αποτέλεσμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητούν νέους τρόπους μείωσης και καταμερισμού του κόστους. Τον Οκτώβριο του 2019, η Volvo ανέφερε ότι θα συγχωνεύσει την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης ή υβριδικά συστήματα με την Geely. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό η συνεργασία Volvo και Geely θα αρχίσει να λειτουργεί στα τέλη Μαρτίου οπότε είναι πολύ πιθανό τότε να ξεκινήσει και μια νέα συνεργασία με την Daimler. Η Geely και η Daimler δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν την επόμενη γενιά των έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα μέσω μιας κοινής επιχείρησης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ