2020-01-11 10:30:16
Φωτογραφία για Φωτογραφικές εκλογές στην Ενωση Ξενοδόχων της Ρόδου!
Φωτογραφικές εκλογές με αποτέλεσμα …Copy Paste, επιχειρεί να διενεργήσει η σημερινή διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Όσα έγιναν και κυρίως όσα αποφασίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου , είναι πρωτοφανή και δεν έχουν γίνει ξανά ποτέ, στα χρονικά της Ενώσεως Ξενοδόχων Ρόδου.

Όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το διοικητικό συμβούλιο έλαβε απόφαση για την προκήρυξη εκλογών στις 26 Ιανουαρίου .

Σύμφωνα με το καταστατικό οι εκλογές προκηρύσσονται τόσο γρήγορα όταν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Στην παρούσα φάση ο σοβαρός λόγος ακούει στο όνομα Θανάσης Σταμούλης δηλαδή στην ουσία το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και η έναρξη του διαλόγου για την υπογραφή της τοπικής σύμβασης εργασίας. Ο κ. Μαρκόπουλος επιδιώκει να έχει αναδειχθεί δηλαδή στη διοίκηση της ΕΞΡ με εκλογές, πριν να διεξάγει το διάλογο με τους συνδικαλιστές. Επιθυμεί να εκλεγεί όμως έχοντας εξασφαλίσει ένα … αντίγραφο της σημερινής διοίκησης με τους δυναμικούς και ικανότατους ξενοδόχους στον …πάγκο δηλαδή στο περιθώριο.


Η προκήρυξη των εκλογών στις 26 Ιανουαρίου, σημαίνει πρακτικά ότι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου δεν έχουν και καθόλου χρόνο για να προετοιμαστούν και να δώσουν τη μάχη τους.

Το γεγονός ότι η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων λήγει τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι δείχνει την επιθυμία να μην είναι υποψήφιοι παρά μόνο όσοι συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση.

Όμως και αυτοί δεν έχουν χρόνο στη διάθεση τους για να ετοιμαστούν. Επιπλέον θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει και τις συνδρομές τους δηλαδή να βρουν μόλις σε ώρες μιας εργάσιμης ημέρας πάρα πολλά χρήματα για να είναι ταμειακώς εντάξει και να λάβουν μέρος στη διαδικασία.

Υπογραμμίζεται πως το καταστατικό αναφέρει πως το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να απαρτίζεται από 11 έως 16 μέλη. Αυτό περιορίζει τις υποψηφιότητες αν και οι νομικοί διαφωνούν σε αυτό το σημείο γιατί υπάρχει μια λεπτομέρεια στο καταστατικό της ΕΞΡ Που ορίζει ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι 16 και δύναται ο αριθμός αυτός να αλλάξει μόνο με απόφαση γενικής συνελεύσεως.

Όσο για το ομόφωνο της απόφασης που αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση δεν είναι αληθές γιατί υπήρξαν διαφωνίες από ξενοδόχους που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στον τουρισμό.

Με τη διενέργεια των εκλογών τώρα διαφώνησε πλήρως ο κ. Νίκος Γερονικόλας.

. Επίσης διαφώνησαν με την προκήρυξη στις εκλογές στις 26 Ιανουαρίου οι ξενοδόχοι κ. Κώστας Μηνέττος Άρης Σουλούνιας και Γιάννης Παπαβασιλείου που εξέφρασε τη διαφωνία του τηλεφωνικά γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό. Συμφώνησαν με την απόφαση οκτώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου .

Ωστόσο οι ξενοδόχοι ο ένας μετά τον άλλο ενημερώνονται ο ένας μετά τον άλλον για τα τεκταινόμενα και απορούν για τον τρόπο χειρισμού του θέματος.

Όλα αυτά δείχνουν πως υπάρχουν δυνάμεις εντός της ΕΞΡ που θέλουν να διαμορφώσουν το σκηνικό έτσι ώστε να εκλεγεί άνετα και τα μέλη που τον υποστηρίζουν ο κ. Μαρκόπουλος.

Για τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΡ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα Παρασκευή 10η Ιανουαρίου 2020, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, με θέμα τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την διενέργεια αρχαιρεσιών προς ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και καταληκτικές ημερομηνίες αιτήσεων υποψηφιότητας και ανακήρυξη υποψηφίων.

Μετά από εισήγηση του Προέδρου, σε κλίμα σύμπνοιας, συναδελφικότητας, και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφασίσθηκε οι αρχαιρεσίες να διεξαχθούντην:

26η Ιανουαρίου 2020 (καταληκτική ημερομηνία), ημέρα Κυριακή και ώρα από 09:00 έως 15:00 στα γραφεία της ΕΞΡ.

Τα Μέλη της Ένωσης που επιθυμούν να υποβάλουν Αίτηση Υποψηφιότητας, μπορούν να την καταθέσουν το αργότερο έως την 13η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, και να έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους (συνδρομές) προς την Ένωση μέχρι και του έτους 2019. Τα γραφεία της ΕΞΡ θα παραμείνουν ανοιχτά και το Σάββατο 11η Ιανουαρίου 2020 και ώρες 09:00-15:00.
skyrodos
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ