2020-01-14 11:57:36
Φωτογραφία για Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Όχι στις λέσχες καπνιστών
"Οιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο", αναφέρει ο πρόεδρος της Αρχής.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET

Αρνητική στο να λειτουργήσουν λέσχες καπνιστών, εμφανίζεται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις, η Αρχή ενημέρωσε την Τρίτη πως, σε περιπτώσεις καταστρατήγησης της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι.

Στην ανακοίνωση του προέδρου της Εθνικής Αρχής, Άγγελου Μπίνη (φωτογραφία κάτω), αναφέρονται τα εξής:

"Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και καταγγελίες, επισημαίνει ότι η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων.


Ειδικότερα, οιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους".

Εντευκτήρια

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Καπνιστών έκανε γνωστό πως θα προτίθεται να αναπτύξει πανελλήνιο δίκτυο εντευκτηρίων μελών καπνιστών, σε σύμπραξη με τις ενδιαφερόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, κινηματογράφους, θέατρα, εμπορικά - εκθεσιακά κέντρα, χώρους νόμιμης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών και ξενοδοχεία.

Οι υπεύθυνοι της Ένωσης επισημαίνουν πως βασική προϋπόθεση της προωθούμενης σύμπραξης αποτελεί "…η ύπαρξη δυνατότητας, εκ μέρους κάθε ενδιαφερόμενης επιχείρησης, για παραχώρηση της χρήσης κατάλληλου κλειστού χώρου προς δημιουργία εντευκτηρίου του 'εξειδικευμένου Φορέα των Κοινωνίας των Πολιτών καπνιστών', για την εξυπηρέτηση των πελατών καπνιστών της συμπράττουσας επιχείρησης, μέσω δωρεάν εγγραφής τους ως μελών της Κίνησης"...
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ