2020-01-15 19:43:16
Φωτογραφία για Η Τουρκία παραβιάζει την απόφαση του ΟΗΕ για τη Λιβύη
Σχετικά με το εμπάργκο πώλησης όπλων - «Οι συζητήσεις στη Μόσχα δεν ήταν

καταληκτικές και η κάθε πλευρά πρέπει να σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός επειδή είναι ζωτικής σημασίας για τη Διάσκεψη του Βερολίνου», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Κατά της Τουρκίας βάλλει η Γαλλία, ασκώντας σαφή κριτική στην Άγκυρα για την υπογραφή της συμφωνίας με τη Λιβύη με στόχο την στρατιωτική ενίσχυση της Τρίπολης. Συγκεκριμένα, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για πολιτική, από πλευράς Τουρκίας, που αντίκειται στις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, επέρριψε ευθύνες κυρίως στην Τουρκία για τις πρόσφατες συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με την Τρίπολη. Όπως είπε, πρόκειται για σαφή παραβίαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη.

Οι προσπάθειες της Ρωσίας για εκεχειρία μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών στη Λιβύη ήταν ατελέσφορες, δήλωσε, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να στηρίξουν την κατάπαυση του πυρός μέχρι τις κρίσιμες συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο Βερολίνο την Κυριακή.


«Μόνο μια πολιτική διαδικασία μπορεί να μας βοηθήσει για να βγούμε από το αδιέξοδο», τόνισε μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Ανακοινώθηκε μια εκεχειρία. Υπάρχει ηρεμία, αλλά οι συζητήσεις στη Μόσχα δεν ήταν καταληκτικές και η κάθε πλευρά πρέπει να σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός επειδή είναι ζωτικής σημασίας για τη Διάσκεψη του Βερολίνου, την Κυριακή», πρόσθεσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Walmart Testing Robots For Fulfilling Grocery Orders
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Walmart Testing Robots For Fulfilling Grocery Orders
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ