2020-01-20 21:30:42
Φωτογραφία για Επαναλειτουργεί η Thomas Cook από την Fosun τον Ιούνιο
Ο κινεζικός όμιλος Fosun φέρεται να έχει προχωρήσει στην πρόσληψη πρώην σημαντικών στελεχών, που εργάζονταν μέχρι πρότινος για την Thomas Cook, καθώς ετοιμάζεται για την επαναλειτουργία της, ως διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο. Ο κινεζικός όμιλος, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook πριν την κατάρρευσή της τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, εικάζεται πως έχει διορίσει τον πρώην διευθυντή του τμήματος στρατηγικής και τεχνολογίας, Alan French, ως διευθύνοντα σύμβουλο. 

Επίσης ο πρώην υπεύθυνος πωλήσεων, e-commerce και μάρκετινγκ, Phil Gardner, έχει τοποθετηθεί ως επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Fosun. Στο ίδιο κλίμα το πρώην στέλεχος οικονομικών, Raj Sharma, έχει διοριστεί ως επικεφαλής του οικονομικού τμήματος, σύμφωνα με δημοσιεύματα των The Times. O κινεζικός όμιλος θα αιτηθεί για το πιστοποιητικό ATOL (Πιστοποιητικό Διαχειριστών Εναέριων Ταξιδιών) εντός δύο εβδομάδων πριν από τη διαδιακτυακή επαναπροώθησή του, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020. 


Η Fosun -έχοντας ήδη αποκτήσει την ιδιοκτησία του Club Med- προχώρησε το Νοέμβριο του 2019 στην αγορά της επωνυμίας «Thomas Cook» δίνοντας το ποσό των 11 εκατομμυρίων λιρών. Η συμφωνία επίσης περιλαμβάνει τα ξενοδοχειακά Brand της Thomas Cook (Casa Cook και Cook’s Club). O όμιλος Fosun επιχείρησε χωρίς επιτυχία την περσινή χρονιά να διασώσει την Thomas Cook, με μια συμφωνία που θα της απέφερε το 75% των τουριστικών επιχειρήσεων της εταιρίας, και ποσοστό έως και 25% της αεροπορικής δραστηριότητάς της με αντάλλαγμα οικονομικής ενίσχυσης 450 εκατομμυρίων λιρών. 

MONEY-TOURISM.GR
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ