2020-01-22 03:53:39
Φωτογραφία για Τζίνα Αλιμόνου: Ελεύθερη, ωραία και με διαζύγιο
Η ηθοποιός εδώ και περίπου δύο εβδομάδες είναι πλέον και επίσημα ελεύθερη και ωραία να

συνεχίσει τη ζωή της μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, αφού της κοινο­ποιή­θηκε η απόφαση του δικα­στηρίου που έλυσε τον γάμο της με τον επιχειρηματία Παύλο Βαρδινογιάννη.

Εναν γάμο με διάρκεια μιας δεκαετίας, ο οποίος, όμως, άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα από το καλοκαίρι του 2017, με κυριότερο αυτό της διαμονής του ζευγαριού στις ΗΠΑ. Η επιθυμία της κυρίας Αλιμόνου να μεγαλώσουν τα παιδιά στην Ελλάδα και όχι στην Αμερική, όπου έμεναν μόνιμα, βρήκε εντελώς αντίθετο τον σύζυγό της. Μετά την αποστολή των πρώτων εξωδίκων η ίδια παρέλαβε την αγωγή διαζυγίου του κ. Βαρδινογιάννη παρά την επιθυμία της να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Ηταν φθινόπωρο του 2017 όταν ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη μεταξύ τους, η οποία ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη σε ό,τι αφορά τη μηνιαία διατροφή. Στην απόφαση λύσης του γάμου τους τονίζεται ότι η ευθύνη για το διαζύγιο βαραίνει και τις δύο πλευρές επειδή δεν κατάφεραν να βρουν μια κοινή συνισταμένη ούτως ώστε να εξομαλυνθεί η κρίση που ξέσπασε σε αυτόν
. Οπως αναφέρεται στο δικόγραφο, για άλλη μια φορά η κυρία Αλιμόνου παραμένει μια εξαίρετη μητέρα, η οποία κάνει το καλύτερο για τα παιδιά της, αναφέροντας χαρακτηριστικά το γεγονός ότι η ηθοποιός τα θήλαζε για 5 έτη. Για την ακρίβεια, μάλιστα, αναφέρεται ότι δείχνει «ανυπέρβλητη μητρική αγάπη». Οσο για τις κατηγορίες που κατά καιρούς της έχει προσάψει ο πρώην πλέον σύζυγός της, τις απέρριψε όλες ως ανυπόστατες.

Στην απόφαση λύσης του γάμου της Τζίνας Αλιμόνου και του Παύλου Βαρδινογιάννη ο πρόεδρος του δικαστηρίου επισήμανε ότι φταίνε και οι δύο επειδή δεν κατάφεραν να ρίξουν γέφυρες συναίνεσης για να τον σώσουν

Στο δικαστήριο της περασμένης Δευτέρας εμφανίστηκαν και οι δύο σύζυγοι για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους. Η πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη επιθυμεί να λάβει ο ίδιος την επιμέλεια των τέκνων και να μεταβούν αυτά στην Αμερική. Υποστήριξε για άλλη μία φορά τις αιτιάσεις για χρήση ουσιών και αλκοόλ από την κυρία Αλιμόνου, ζητώντας τη διενέργεια εξέτασης από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, ενώ ο μάρτυράς του κατέθεσε πως η κυρία Αλιμόνου αφήνει τα παιδιά κλειδωμένα στο σπίτι για να πηγαίνει ταξίδια. Από τη δική της πλευρά η κυρία Αλιμόνου τόνισε ότι η επιμέλεια των παιδιών θα πρέπει να παραμείνει στην ίδια και να διαμείνουν στην πατρίδα τους με την ευρύτερη οικογένειά τους. Απέρριψε το αίτημα της εξέτασης που ζητά ο κ. Βαρδινογιάννης, δηλώνοντας ότι έχει υποβληθεί σε εξετάσεις σε τρία πανεπιστημιακά κέντρα του εξωτερικού ήδη από τη στιγμή που πληροφορήθηκε την κατηγορία που της προσάπτει.

Ενα άλλο ζήτημα που τέθηκε είναι οι συναντήσεις του πατέρα με τα παιδιά να λαμβάνουν χώρα μόνο στην Ελλάδα, λόγω του φόβου της μητέρας τους να αποσπαστούν από την ίδια για να πάνε να μείνουν στην Αμερική.

Οσον αφορά στη διατροφή, η πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη τόνισε πως ο ίδιος έχει πτωχεύσει και ότι η ζωή που ζει ουσιαστικά καλύπτεται είτε από την οικογένεια του πατέρα του είτε από τα παιδιά του από προηγούμενο γάμο.

Τέλος, έκανε αναφορά στο καινούριο επιχειρηματικό εγχείρημα της κυρίας Αλιμόνου, το κανάλι της στο ΥοuTube, το οποίο μαζί με έναν ρόλο στην τηλεόραση θα μπορούσαν να της αποφέρουν τουλάχιστον 5.000 ευρώ μηνιαίως. Αντιθέτως η πλευρά της κυρίας Αλιμόνου υποστηρίζει ότι ο ίδιος ζει μια ζωή ζάπλουτου ανθρώπου, ότι λόγω πτώχευσης δεν εμφανίζει εισόδημα στο όνομά του, καθώς και ότι όλα τα ποσά που ζητάει ως διατροφή των παιδιών και της ίδιας είναι υπολογισμένα συντηρητικά και μάλιστα πολύ χαμηλότερα από αυτά που είχαν συνηθίσει τα παιδιά κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Οσο για τις κατηγορίες που κατά καιρούς της έχει προσάψει ο πρώην πλέον σύζυγός της, αυτές απορρίφθηκαν στο σύνολό τους στις δίκες που έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες όξυναν την έντονη διαμάχη τους. Την περασμένη Δευτέρα ο κ. Βαρδινογιάννης επανήλθε σε αυτές τις αναπόδεικτες κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η ίδια η πρώην σύζυγός του φέρεται να του είχε πει μία φορά ότι κάνει χρήση ουσιών.

Η εμμονή του κ. Βαρδινογιάννη στο συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσε θέμα σχολιασμού στον ευρύ κύκλο του πρώην ζευγαριού, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του επιχειρηματία, μια καταδίκη που προέκυψε για την υπόθεση μη συμμόρφωσής του σε προσωρινή διαταγή δικαστή μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η κυρία Αλιμόνου εις βάρος του.

Οι ταραγμένες διακοπές στη Μύκονο

Τα πρώτα επεισόδια έλαβαν μέρος το πρώτο καλοκαίρι που το ζευγάρι είχε έρθει σε διάσταση -το 2017-, όταν η κυρία Αλιμόνου ζήτησε από τον τότε σύζυγό της να κάνουν κοινές διακοπές με τα παιδιά τους. Ο τελευταίος αρνήθηκε λέγοντας, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο, ότι θα ερχόταν η σύντροφός του από την Αμερική.

Ετσι η σύζυγός του συνόδευσε τα παιδιά στη Μύκονο, ενώ με μια προσωρινή διαταγή που βγήκε ο επιχειρηματίας την ενημέρωσε ότι το δικαστήριο του επέτρεπε να έχει τα τέσσερα τέκνα τους μέχρι τις 10 Αυγούστου.

«Μου είπε να σηκωθώ και να φύγω», είπε στο δικαστήριο, κάτι που έκανε, ενώ, όπως τόνισε, λόγω της κακής μεταξύ τους σχέσης η επικοινωνία με τα παιδιά τις επόμενες ημέρες κατέληξε να είναι πολύ δύσκολη.

Ο επιχειρηματίας εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η πρώην σύζυγός του είναι χρήστης ουσιών, ζητώντας για πολλοστή φορά εξέταση με δείγμα από το τριχωτό της κεφαλής της, την οποία θέλει να κάνει σε συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κρήτης

Η κυρία Αλιμόνου πήγε στη Μύκονο για να περάσει και αυτή δυο μέρες με τη μεγάλη τους κόρη και τα τρίδυμα, όπως, όμως, κατέθεσε, ο επιχειρηματίας την άφησε να τα δει για δύο μόλις ώρες. Δύο ημέρες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία επιστροφής τους, ο κ. Βαρδινογιάννης κατέθεσε αίτηση για νέα προσωρινή διαταγή, ζητώντας να μείνουν μαζί του τα παιδιά μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του, με τον επιχειρηματία ωστόσο να μην έχει επιστρέψει τα παιδιά στις 10 του μηνός, ως όφειλε, αναγκάζοντας την ηθοποιό να καταθέσει μήνυση εναντίον του στις 12 Αυγούστου. Την επομένη ο κ. Βαρδινογιάννης παρέδωσε τα τέσσερα τέκνα τους στη μητέρα τους και πριν από λίγες εβδομάδες καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ηταν και αυτή ένα από τα πολλά επεισόδια ενός έντονου όπως εκτυλίχθηκε διαζυγίου.

Την περασμένη Δευτέρα οι δύο πρώην σύζυγοι συναντήθηκαν ξανά στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου συζητήθηκε για άλλη μια φορά το ύψος της μηνιαίας διατροφής και το θέμα της επιμέλειας των παιδιών τους.

Η μάχη για τη διατροφή

Μάλιστα η εν λόγω αντιπαράθεση κρατάει από το καλοκαίρι του 2018, όταν το δικαστήριο επιδίκασε μηνιαία διατροφή ύψους 34.000 ευρώ στην ηθοποιό, ποσό που αφορά στο σύνολό του σχεδόν τις ανάγκες των τεσσάρων παιδιών.

Τη συγκεκριμένη απόφαση προσέβαλε ο κ. Βαρδινογιάννης καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία πέτυχε να μειώσει το ποσό κατά 14.000 ευρώ. Το ίδιο έπραξε και η κυρία Αλιμόνου κι έτσι αρχές του περασμένου φθινοπώρου το δικαστήριο ανέτρεψε τα ασφαλιστικά μέτρα και επανέφερε το ποσό της μηνιαίας διατροφής στα 34.000 ευρώ. Ο κ. Βαρδινογιάννης από τότε καταβάλλει κανονικά το ποσό, αλλά επιμένει ότι η οικονομική του κατάσταση δεν είναι τέτοια που να του επιτρέπει να το κάνει. Οπως είχε πράξει και πέρυσι, την περασμένη Δευτέρα ζήτησε να μειωθεί η διατροφή στο ποσό των 7.000 ευρώ. Επίσης επιμένει να διεκδικεί την επιμέλεια των παιδιών, επιθυμώντας να τα πάρει μαζί του στην Αμερική, όπου κατοικεί τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η πρώην σύζυγός του κάνει χρήση ουσιών, ζητώντας για πολλοστή φορά εξέταση με δείγμα από το τριχωτό της κεφαλής της, την οποία θέλει να κάνει σε συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κρήτης. Ο κ. Βαρδινογιάννης είναι ένας άνθρωπος που δεν αρέσκεται στο να χάνει. Αυτό ήταν κάτι που διαπίστωσε και η πρώην πλέον σύζυγός του όταν προσπάθησε πριν από τρία χρόνια να τον πείσει να μην επιστρέψουν στην Αμερική και να μείνουν στην Ελλάδα.

Η ίδια θεωρούσε ότι τα παιδιά τους θα μεγάλωναν καλύτερα εδώ και όχι στο άχρωμο Κονέκτικατ, ενώ ο κ. Βαρδινογιάννης πίστευε ότι η οικογένειά του θα έπρεπε να είναι εκεί που δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Η διαφωνία αυτή ήταν η αιτία να μπουν μπροστά οι διαδικασίες του διαζυγίου ανάμεσα στο ζευγάρι, οι οποίες ξεκίνησαν με τρία εξώδικα του επιχειρηματία στην κυρία Αλιμόνου. Με αυτά την καλούσε να επιστρέψει στις ΗΠΑ μαζί με τα παιδιά τους και όταν αυτό δεν συνέβη της κοινοποίησε την αίτηση διαζυγίου, η οποία ήταν και η αφετηρία για μια έντονη δικαστική διαμάχη που ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Ο πόλεμος των Ρόουζ

Δύο πολύ γνωστοί άνθρωποι που κάποτε ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τα οποία για πολλούς ολοκλήρωσαν την ευτυχία τους, δεν μπόρεσαν τελικά να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

Στην απόφαση λύσης του γάμου τους ο πρόεδρος του δικαστηρίου επισήμανε ότι φταίνε και οι δύο επειδή δεν κατάφεραν να ρίξουν γέφυρες συναίνεσης για να σώσουν τον γάμο τους. Αποδείχτηκε τελικά πως στη ζωή τίποτε δεν είναι δεδομένο, ακόμη και για δύο ανθρώπους που η πορεία τους έδειχνε ότι θα είναι μαζί για πάντα, και στα εύκολα και στα δύσκολα. Πρόπερσι η διαμάχη τους αφορούσε τη μηνιαία διατροφή που δεν είχε καταβληθεί από τον επιχειρηματία μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018 και σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ανερχόταν σε 30.500 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά και 4.000 ευρώ για την ηθοποιό. Ο κ. Βαρδινογιάννης κατέθεσε κάποια μικρά ποσά στο τέλος του εν λόγω μήνα, έχοντας προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το νέο δικαστήριο στις αρχές του προπερασμένου Ιουλίου αποφάσισε, με βάση τα όσα κατέθεσαν οι δικηγόροι του, να μειώσει προσωρινά το ποσό της διατροφής στις 18.000 ευρώ. Τότε ο κ. Βαρδινογιάννης κατέθεσε στο σύνολο 54.000 ευρώ, λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, μετά τη μήνυση της πρώην συζύγου του για μη καταβολή διατροφής. Εκτοτε, σε ό,τι αφορά τη διατροφή, ο επιχειρηματίας ακολούθησε κατά γράμμα τη δικαστική απόφαση, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να τη μειώσει από τα 18.000 στα 7.000 ευρώ. Η απόρριψή τους ήταν απλά άλλη μια μάχη στον πόλεμο του διαζυγίου του με την κυρία Αλιμόνου, αφού ακολούθησε πριν από λίγους μήνες η απόφαση που επανέφερε τη μηνιαία διατροφή στις 34.000 ευρώ.

Αμφότεροι έγιναν πρωταγωνιστές σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ που, έστω και αν δεν το επιθυμούσαν, υφίσταται, αφού δεν γίνεται πλέον να συνυπάρχουν ούτε φιλικά.

Το πράττουν μόνο ως γονείς όταν είναι μαζί με τα παιδιά τους για λίγες ώρες ή κάποιες ημέρες προτού γίνουν ξανά δυο ξένοι στην ίδια πόλη, μέχρι ο κ. Βαρδινογιάννης να αποχωρήσει για την Αμερική. Ο χωρισμός τους εξελίχτηκε σε σίριαλ με πολλά επεισόδια. Το τελευταίο θα μπορούσε να έχει τίτλο «Ελεύθερη και ωραία»...
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes C-Class
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes C-Class
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ