2020-01-22 16:30:03
Φωτογραφία για Ελληνοτουρκικά - Αντιπτέραρχος Γ. Γερούλης: “Οι Τούρκοι έχουν να πάθουν χουνέρι μεγάλο, εάν τολμήσουν εναντίον της Ελλάδας…” (Vid)

O Γιώργος Γερούλης, Αντιπτέραρχος της Ελληνικής ΠΑ, καλεσμένος στο «Open TV», αναφέρθηκε στην ολοένα αυξανόμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας.

Μη μασώντας τα λόγια του, εκτίμησε πως η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «ζενίθ» της έντασης με τους Τούρκους, η οποία ενδέχεται να μετατραπεί σε κρίση, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως στην περίπτωση ενός «θερμού επεισοδίου» η χώρα μας θα βγει «νικήτρια» στο Αιγαίο, άποψη την οποία συμμερίζονται και πολλά στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. Γερούλης στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα σενάρια που μπορεί να «παίξουν» σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με τη γείτονα, λέγοντας πως «δεν φοβάται για την Ελλάδα, καθώς μέσα στην ψυχή του Έλληνα ζει η ελληνική λεβεντιά, σε σημείο μάλιστα που οι Τούρκοι θα ζητήσουν τη συνδρομή άλλων, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα».

Υπάρχει ξεκάθαρη υπεροχή ως προς την τακτική των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, κάτι που έχει αποδειχθεί και κατά το παρελθόν και το ζητούμενο είναι να πειστεί η ελληνική πολιτική ηγεσία ότι μία ενδεχόμενη σύρραξη με την Άγκυρα μπορεί να κερδηθεί.

Εξήγησε δε, πως η αποστολή ερευνητικού σκάφους από την πλευρά της Τουρκίας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, θα έχει σαν άμεση συνέπεια τη βύθισή του από το ΠΝ, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Απόσπασμα από την εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” στον Open Tv, 22.01.2020

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ