2020-01-23 10:49:48
Φωτογραφία για Ακάρ: Να αποστρατικοποιηθούν 16 ελληνικά νησιά - Ελληνοτουρκικά

Την αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά ο Χουλουσί Ακάρ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ ανέφερε πως η Ελλάδα διατηρεί στρατό σε 16 νησιά το οποία έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς, παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες.

Καλεί δε την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες διεθνούς δικαίου.

Συγκεκριμένα ο Ακάρ δήλωσε πως «Αν και το καθεστώς των νησιών είναι αποστρατικοποιημένο, 16 από αυτά είναι εξοπλισμένα ενάντια στις συμφωνίες. Αναμένουμε από την Ελλάδα να ενεργήσει με βάση το διεθνές δίκαιο, τις συμφωνίες που έχει υπογράψει και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

#BREAKING – Greece, arming 16 islands with non-military status, in violation of agreements, should act in accordance with international law, says Turkey's defense minister

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) January 23, 2020

Ο Ακάρ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους επικεφαλής της αμυντικής εταιρείας Roketsan.

Επιπλέον χαρακτήρισε «παράδοξο» και «πρωτοφανές» στον κόσμο μία χώρα να έχει κηρύξει στη θάλασσα 6 ναυτικά μίλια και στον εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια.

«Όπως πάντα λέμε στις επαφές μας με τους συνομιλητές μας, δεν θα επιτρέψουμε επ’ ουδενί να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Δεν είναι απειλή αυτό, αλλά ούτε και αδυναμία όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο, ούτε την ιστορία με χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Με ένα τέτοιο παράδοξο γεγονός είμαστε αντιμέτωποι. Και προσπαθούν να το παρουσιάσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη σαν αλήθεια. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα και το δίκιο μας σε αυτό το θέμα», είπε ακόμη ο Ακάρ.

Πηγή: Με πληροφορίες από Anadolu, Sigmalive

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ