2020-01-24 15:08:24
Φωτογραφία για Βίδρες: Οι «διεστραμμένοι βιαστές» του ζωικού βασιλείου
Πρόκειται για υπέροχα πλάσματα που όμως κρύβουν μια πολύ σκοτεινή πλευρά.

Ζουν είτε σε ποτάμια είτε σε παραθαλάσσιες περιοχές, έχουν την πιο πυκνή γούνα σε όλο ο ζωικό βασίλειο και γίνονται ιδιαιτέρα επιθετικές την περίοδο του ζευγαρώματος.

Βιασμοί

Η βία και η επιθετικότητα είναι πολύ συνηθισμένες στο ζευγάρωμα. Τα αρσενικά δαγκώνουν τα πρόσωπα των θηλυκών και κρατούν τα κεφάλια τους μέσα στο νερό, ώστε να εξαναγκασθούν σε συνoυσία. Σύμφωνα με μελέτες, ένα μεγάλο ποσοστό των ζώων δεν επιβιώνει της σεξoυαλικής πράξης και υποκύπτει στα τραύματά του λόγω της ακραίας βίας.

Έχει επίσης παρατηρηθεί συχνά αρσενικές βίδρες να βιάζουν μικρά που ακόμα δεν έχουν φτάσει στη σεξoυαλική ωριμότητα.

Βιασμoί άλλων ειδών

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μεγαλόσωμες αρσενικές βίδρες της ανοιχτής θάλασσας, έχουν επανειλημμένα βιάσει μικρές φώκιες, με την ίδια μέθοδο του πνιγμού και των δαγκωμάτων. Οι μικρές φώκιες βρίσκουν και αυλές συχνά το θάνατο, λόγω της αγριότητας αλλά και της εσωτερικής αιμορραγίας που προκαλείται από την διείσδυση.


Νεκροφιλία

Τέλος, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο αρσενικές βίδρες να σέρνουν το κουφάρι των «αγαπητικών» τους, που δεν επιβιώσαν του σeξ, για εβδομάδες και να συνεχίζουν να το βιάζoυν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αρσενικής βίδρας που έπνιξε το ταίρι της και μετά βίασε επανειλημμένα το πτώμα. Δέκα μήνες αργότερα το ίδιο αρσενικό εθεάθη με το πτώμα άλλης θηλυκής βίδρας. Και στα δύο περιστατικά, το αρσενικό κολυμπούσε, βουτούσε και ξάπλωνε με το πτώμα το οποίο βίαζε συχνά.

το είδαμε pronews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ