2020-02-02 07:42:54
Φωτογραφία για ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ «ΑΛΛΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΛΛΑ…(βίντεο)
5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ μας κουνάνε καθημερινά συνεχώς το δάχτυλο, όπως ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, για διεκδικήσεις στα νησιά μας και όχι μόνο, παράλληλα η ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα της Τουρκίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό με στόχευση κυρίως σε υπεροπλία στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και της ανατολικής Με4σογείου.

Σύμφωνα με το Anadolu ajansı μπήκε σε υπηρεσία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, πρωταρχικά σε αποστολές επιτήρησης και παρακολούθησης επιφανείας του Ναυτικού, το νέο εναέριο μη επανδρωμένο όχημα, UAV, Anka, εφοδιασμένο με το νέο σύστημα Ραντάρ, «Spark Radar», SAR.Τα νέα αυτά ραντάρ SAR έχουν την ικανότητα να συλλέγουν πληροφορίες σε μεγάλες αποστάσεις και με άσχημες καιρικές συνθήκες και σε συννεφιασμένο καιρό, με τον ακριβή προσδιορισμό των στοιχείων, και των θέσεων του επισημασμένου «αντικείμενου».

Το νέο αυτό Anka φορτωμένο με κάμερα SAR, χρησιμοποιείται ήδη από το πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και στη ανατολική Μεσόγειο για αποστολές επιτήρησης και παρακολούθησης επιφανείας τα ..

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε ο ανταποκριτής του ΑΑ, αυτό το Anka UAV, με το νέο SAR (SAR), είναι παράγωγης της Αεροδιαστημική Βιομηχανία Α.Ε. (TUSAS), ικανό να μεταφέρει φωτογραφική μηχανή, «έξυπνο» ραδιοφωνικό σήμα και είναι εξοπλισμένο με «έξυπνα» όπλα.

Με τη βοήθεια του ραντάρ, το σύστημα είναι ικανό να συλλέγει πληροφορίες από απομακρυσμένη περιοχή και είναι σε θέση να προσδιορίσει τον τύπο των συλλεγόμενων επιφανειακών στοιχείων προσδιορίζοντας την ακριβή θέση τους..

Έχει ικανότητα συγκέντρωσης και επεξεργασίας των στοιχείων από στρατηγικούς στόχους, όπως λιμενικών και άλλων βάσεων με λειτουργίες απεικόνισης. Ακόμα και σε κινούμενος στόχους η ταχύτητα και η θέση τους μπορούν να καθοριστούν με ειδικούς τρόπους αναζήτησης. Για τον λόγο αυτό είναι άκρως επικίνδυνο..

Το πρωτότυπο ολοκληρώθηκε το 2013 ενώ η Anka εισήλθε στην καταγραφή των ενόπλων δυνάμεων για πρώτη φορά το 2016.

[embedded content]

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ