2020-02-03 22:42:31
Φωτογραφία για Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο θέατρο με τον σύντροφό της
Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την εκλογή της ως νέας Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε το βράδυ της Κυριακής, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Μαθήματα Πολέμου»

Στο Εθνικό Θέατρο βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου όπου παρακολούθησε την παράσταση «Μαθήματα Πολέμου», μαζί με το σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την εκλογή της ως νέας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κυρία Σακελλαροπούλου δεν είχε ειδοποιήσει νωρίτερα τους ανθρώπους του Εθνικού Θεάτρου οι οποίοι ενημερώθηκαν για την επίσκεψή της μόλις λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παράσταση! Γεγονός που δείχνει πως η ίδια δεν επιθυμούσε να γίνει κάτι ιδιαίτερο για την υποδοχή της αλλά επέλεξε να παρακολουθήσει την παράσταση ως μία απλή πολίτης.

H κυρία Σακελλαροπούλου με τους συντελεστές της παράστασης

Κατά την άφιξή της την υποδέχτηκε ο Γιάννης Λιγνάδης ο οποίος υπογράφει την μετάφραση του έργου και εν συνεχεία κάθισε δίπλα στο ζευγάρι και παρακολούθησαν μαζί την δίωρη παράσταση.


Η απλότητά της κυρίας Σακελλαροπούλου, εξάλλου, διαφάνηκε ξεκάθαρα, και από τους φιλικούς τόνους στους οποίους κινήθηκε η επικοινωνία της τόσο με τον κόσμο που την πλησίασε για την συγχαρεί όσο και με τους συντελεστές της παράστασης τους οποίους επισκέφθηκε, μετά το φινάλε, στα παρασκήνια. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα πολιτισμού αλλά και για κάποια από τα δικά της σχέδια που αφορούν στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το έργο

Τα Μαθήματα Πολέμου III αποτελούν το τρίτο έργο της δραματικής τριλογίας «Μαθήματα Πολέμου» που έχει ως περιεχόμενο την αρχαία ελληνική ιστορία και θέμα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Ενώ στα δύο πρώτα, η δραματοποίηση περιλαμβάνει αυτοτελή επεισόδια από το ιστορικό έργο του Θουκυδίδη, τα Μαθήματα Πολέμου III δραματοποιούν επεισόδια από τα «Ελληνικά» του Ξενοφώντα. Πιο συγκεκριμένα, η πραγμάτευση εστιάζεται στα κυριότερα γεγονότα που συνθέτουν το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου και τα οποία σηματοδοτούν, παράλληλα, το τέλος της αθηναϊκής ηγεμονίας και της αθηναϊκής δημοκρατίας. Βασική επιδίωξη της παράστασης είναι η βιωματική διδασκαλία, προσανατολισμός άλλωστε ενός σκέλους των παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου, να αποτελέσει – εκτός της ψυχαγωγίας – και εργαλείο εξοικείωσης του κάθε θεατή με τα κείμενα.

Την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιωργής Τσουρής ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Αθανασόπουλος, Αλίκη Αλεξανδράκη, Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Μάνος Βαρδάκης, Αντώνης Γιαννακάς, Νάντια Κατσούρα, Στάθης Κόικας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Βασίλης Παπαδημητρίου, και Κατερίνα Πατσιάνη
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ