2020-02-04 05:46:40
Φωτογραφία για Η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε αεροπορική βάση και επιθεώρησε τα νέα μαχητικά F-35
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της «αειθαλούς» βασίλισσας, μετά το Megxit - Ευδιάθετη, αλλά κουρασμένη και με «αβέβαιο βάδισμα» η μονάρχης - Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον

για τους προσομοιωτές εκπαίδευσης

Τον Απρίλιο θα γίνει 94 ετών, αλλά η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο εξακολουθεί να επιτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντά της, παρά τα προβλήματα που πλήττουν τον θεσμό της μοναρχίας και μάλιστα, «εκ των έσω». Την Δευτέρα η βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση, μετά το Megxit και την πρώτη δημόσια εμφάνιση για το 2020, μετά από έξι εβδομάδες διακοπών στο βασιλικό κτήμα, στο Σάντριγχαμ.

Η μονάρχης επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Μάρχαμ του Νόρφολκ, όχι μακριά από το Σάντριγχαμ, στην οποία η βασίλισσα είναι επίτιμη διοικητής εδώ και 40 χρόνια. Στην είσοδο της βάσης την βασίλισσα υποδέχθηκε τιμητική φρουρά και ο διοικητής Τζέιμς Μπεκ την ξενάγησε στους χώρους και της παρουσίασε μέλη από τα 3.600 άτομα του προσωπικού, που εργάζεται στη βάση.


Η μονάρχης επιθεώρησε τα νέα μαχητικά F-35 Lightning II και το νέο κέντρο εκπαίδευσης της αεροπορικής βάσης και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προσομοιωτής πτήσης των νέων μαχητικών αεροσκαφών, που αποκτήθηκαν πρόσφατα από την βρετανική αεροπορική βάση. Ανώτατος αξιωματικός αποκάλυψε υπό καθεστώς ανωνυμίας στον βρετανικό Τύπο πως η βασίλισσα «ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τους προσομοιωτές εκπαίδευσης».

Πάντως, αν και βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ευδιάθετη και καλοντυμένη με ροδακινί παλτό και ασορτί καπέλο, όπως πάντα συνηθίζει να ντύνεται, σχεδιασμένα και ραμμένα από την έμπιστη στιλίστριά της Άντζελα Κέλι, η κούραση στο πρόσωπό της ήταν εμφανής. Μάλιστα, το γαλλικό περιοδικό Gala επικαλείται το σχετικό βίντεο από την επίσκεψη της βασίλισσας στην βάση, το οποίο ανέβασε στο Twitter Βρετανίδα δημοσιογράφος, για να σχολιάσει πως το βάδισμα της Ελισάβετ ήταν «αβέβαιο».

Τα «οικογενειακά» προβλήματα της βασίλισσας δεν έχουν τέλος

Η ηλικιωμένη βασίλισσα είχε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και στο τέλος του περασμένου έτους και στην αρχή της νέας χρονιάς. Τον Νοέμβριο ο δευτερότοκος γιος της, πρίγκιπας Άντριου, παραχώρησε στο BBC μια «καταστροφική» συνέντευξη για την σχέση του με τον Αμερικανό παιδόφιλο, Τζέφρι Επστάιν. Υπό το βάρος των αρνητικών δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο και τον σάλο που δημιουργήθηκε, η μονάρχης με βαριά καρδιά και με τις υποδείξεις του πρίγκιπα Κάρολου, αναγκάστηκε να κάνει δεκτή την «παραίτηση» του γιου της. Πρόσφατα, Αμερικανός εισαγγελέας κατήγγειλε τον Βρετανό πρίγκιπα ότι δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του FBI να δώσει κατάθεση για

την ανάμιξή του στο σκάνδαλο Επστάιν.

Στις αρχές Ιανουαρίου ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν πως επιθυμούν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να ζήσουν μια ανεξάρτητη ζωή μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Καναδά. Η βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι, μετά από οικογενειακό συμβούλιο στο Σάντριγχαμ, έκαναν δεκτό το αίτημα του λαμπερού ζευγαριού και του απαγόρευσαν να κάνει χρήση των τίτλων του.

To Megxit είναι, πλέον, πραγματικότητα. Ο εγγονός της Ελισάβετ και η Αμερικανίδα σύζυγός του ζουν στον Καναδά μαζί με τον εννέα μηνών γιο τους, Άρτσι. Τα προβλήματα, όμως, για την βασίλισσα εξακολουθούν να υφίστανται, καθώς το ζευγάρι και πέραν του Ατλαντικού χρησιμοποιεί για την φύλαξή του Βρετανούς και Καναδούς αστυνομικούς, το κόστος των οποίων, κυμαίνεται από 3 μέχρι 6 εκατ. λίρες και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα το πληρώσει.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ