2020-02-04 07:11:13
Φωτογραφία για Συρία: Toυλάχιστον 50 ιατρικές εγκαταστάσεις έκλεισαν
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η βία έχει αναγκάσει περισσότερους από 388.000 ανθρώπους

να εγκαταλείψουν την επαρχία Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 50 ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν κλείσει στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελεί στόχο μιας πολύνεκρης επίθεσης από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασάντ, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Πάνω από το ήμισυ της επαρχίας Ιντλίμπ, αλλά και των παρακείμενων περιοχών στις επαρχίες Χαλέπι, Χάμα και Λατάκια κυριαρχούνται από τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, του πρώην συριακού παρακλαδιού της αλ Κάιντα. Τζιχαντιστικές οργανώσεις και αποδυναμωμένες φατρίες ανταρτών είναι επίσης παρούσες στην περιοχή.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, το καθεστώς, υποστηριζόμενο από την ρωσική Πολεμική Αεροπορία, βομβαρδίζει σχεδόν καθημερινά αυτούς τους τομείς και κατάφερε τις τελευταίες εβδομάδες να πάρει τον έλεγχο πολλών περιοχών.


Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η βία έχει αναγκάσει περισσότερους από 388.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την επαρχία Ιντλίμπ.

Μόνο τον Ιανουάριο, «τουλάχιστον 53 ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν αναστείλει τις υπηρεσίες τους λόγω έλλειψης ασφάλειας, απειλών επιθέσεων, είτε εξαιτίας του απλούστατου λόγου ότι ολόκληρες περιοχές έχουν ερημώσει από αμάχους που αναζητούν καταφύγιο από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς», ανέφερε ο ΠΟΥ.

Ο διεθνής οργανισμός «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές απειλές για την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων που αναγκάζονται να τραπούν σε φυγή λόγω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών».

Από την αρχή του έτους, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει δύο επιθέσεις σε υγειονομικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα ατόμων και τον τραυματισμό 30.

«Για τις οικογένειες Σύρων που βρίσκονται υπό διωγμό, αυτό σημαίνει ακόμη πιο περιορισμένη πρόσβαση σε βασική ιατρική περίθαλψη, και μια αυξανόμενη έλλειψη φαρμάκων (...)», τόνισε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Ιντλίμπ, οι μισοί εκ των οποίων εκτοπισμένοι.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ