2020-02-04 12:21:34
Φωτογραφία για Ο ενδιάμεσος τύπος μεταξύ ανθρώπου και ουρακοτάγκου που βρέθηκε στην Ιάβα - ΜΥΣΤΗΡΙΟ
[04/02/2020 - 12:08]

Ο ενδιάμεσος τύπος μεταξύ ανθρώπου και ουρακοτάγκου που βρέθηκε στην Ιάβα

Στο εσωτερικό της Ιάβας, στην Ινδονησία, μέσα στην κατάφυτη ζούγκλα, εξακριβώθηκε το 1933 ότι ζούσε ένας πίθηκος, ο οποίος θεωρήθηκε ως ο ενδιάμεσος τύπος μεταξύ ανθρώπου και ουρακοτάγκου.

Οι ιθαγενείς της περιοχής μιλούσαν συχνά για τον πίθηκο αυτό, τον οποίο, μάλιστα, αποκαλούσαν “Orang Pendek”, δηλαδή “κοντό άνθρωπο”. Σύμφωνα με τις πάμπολλες μαρτυρίες των χωρικών, των ταξιδιωτών, των εξερευνητών αλλά και των επιστημόνων της Ινδονησίας, επρόκειτο για ένα δίποδο πλάσμα, ύψους από 80 εκατοστά έως και 1,50 μέτρο, του οποίο το σώμα καλυπτόταν από κοντό και δασύ τρίχωμα.

Ένας Γερμανός Καθηγητής κατόρθωσε να δει τον πίθηκο αυτό από μικρή απόσταση και φυσικά, εμπόδισε τους ακολούθους του να πυροβολήσουν εναντίον του, διότι ήλπιζε ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή να συλλάβει ζωντανά ένα θηλυκό και ένα αρσενικού του μοναδικού αυτού είδους, με σκοπό να τα μεταφέρει στην Ευρώπη για περαιτέρω μελέτη.

Ο πίθηκος της Ιάβας, που οι ιθαγενείς αποκαλούσαν εύστοχα “Orang Pendek”, δηλαδή ο ενδιάμεσος τύπος μεταξύ ανθρώπου και ουρακοτάγκου, βάδιζε εντελώς όρθιος και είχε μέτωπο όμοιο με το μέτωπο του ανθρώπου. Οι επιστήμονες δήλωναν συνεπαρμένοι με αυτή την ανακάλυψη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 15/06/1933

strangepress.gr

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Ο ενδιάμεσος τύπος μεταξύ ανθρώπου και ουρακοτάγκου που βρέθηκε στην Ιάβα periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ