2020-02-04 13:00:09
Φωτογραφία για Στ. Πέτσας: Βασικό πρόβλημα της οικονομίας το ιδιωτικό χρέος
Κατάλογο με τομείς στους οποίους μπορούν να γίνουν επενδύσεις από Σαουδαραβικά κεφάλαια παρέδωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ριάντ, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Χάρης Θεοχάρης θα μεταβούν στη χώρα για να υπογράψουν επενδυτική συμφωνία. «Δεν είμαστε στη φάση της πρόσκλησης και της αναμονής αλλά στην ώρα συγκεκριμένων αποφάσεων για επενδύσεις».

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην αποστολή μιας πυροβολαρχίας ελληνικών Patriot για την προστασία της κρίσιμων υποδομών σημειώνοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις είχαν ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019. Η κίνηση προάγει τη χώρα μας ως πυρήνα ασφάλειας στην περιοχή και συσφίγγει τους δεσμούς με την Σαουδική Αραβία, ενώ ως αμυντικό σύστημα δεν συνιστά απειλή για τρίτη χώρα, σημείωσε. Θύμισε ότι στην ίδια πρωτοβουλία συμμετέχουν ΗΠΑ, Γαλλία και αναμένεται να μετέχει και η Ιταλία. Υποστήριξε δε ότι δεν τίθεται θέμα σε ότι αφορά την αμυντική θωράκιση της χώρας καθώς 20 Ιανουαρίου τέθηκε σε λειτουργία μια μονάδα Patriot που έως τότε ήταν ανενεργή.


Η πρώτη κατοικία

Ο Στ. Πέτσας μίλησε για παρερμηνεία των δηλώσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την πρώτη κατοικία και έκανε έκκληση σε όσους απειλούνται να μπουν στην πλατφόρμα. Η δεύτερη ευκαιρία από τον Μάιο θα δίνεται μόνο στους ευάλωτους. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το βασικό πρόβλημα που πλέον δεν είναι το Δημόσιο αλλά το ιδιωτικό χρέος», τόνισε.

Θύμισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει στα τραπεζικά στελέχη τη δυνατότητα να ρυθμίζουν δάνεια χωρίς να κινδυνεύουν να διωχθούν για απιστία απέναντι στην τράπεζα. Δήλωσε ότι αυτό είναι καθοριστικό στοιχείο.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ