2020-02-04 19:02:49
Φωτογραφία για Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Η εκουσία έκτρωση είναι φόνος και δεν είναι αποδεκτή
Συνήλθε εχθές Δευτέρα (3/2/2020) και σήμερα Τρίτη (4/2/2020) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τις δύο Συνεδρίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μεταξύ άλλων έκανε αναφορά και στο θέμα των εκτρώσεων, εκφράζοντας την θεολογική άποψη ότι το έμβρυο απότελεί ένα πλήρη και ακέραιο άνθρωπο από τη στιγμή της σύλληψης, καταλήγοντας πως η θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται.

Επίσης για  την απόφαση της Υπουργου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως σχετικά με την κατάργηση της σχολικής αργίας την ημέρα του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου), αποφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητήριου γράμματος.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συνήλθε εχθές και σήμερα, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τις δύο Συνεδρίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε:

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ