2012-06-19 17:56:05
Φωτογραφία για Ο Φώτης και η 3D πολιτική σκηνή
Έχοντας καλή γνώση της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, τουλάχιστον των τελευταίων 100 ετών, πραγματικά δε θυμάμαι ποτέ παρόμοιο κόμμα-φαινόμενο. Η ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη, κατά τα φαινόμενα, είναι ένα κόμμα μπαλαντέρ. Κολλάει με όλα. Βρε με δεξιούς, με αριστερούς, με κεντρώους, με όλους υπάρχει περιθώριο συζητήσεων και συγκλίσεων. 

Θα πει κάποιος ότι "αυτό ίσως είναι το ιδανικό και αυτό που χρειάζεται ο τόπος σήμερα". Εγώ θα πω ότι μάλλον "η πολιτική σκηνή έχει γίνει 3D". Που να την κατατάξεις τελικά τη ΔΗ.ΜΑΡ.; Ποιος μπορεί με σιγουριά να την τοποθετήσει κάπου; Στην πολιτική, καλώς ή κακώς, υπάρχουν κάποια σύνορα, εξού και οι διαφορές. Ε, ο κ.Φώτης είναι ανυπέρβλητος, δεν τον αγγίζουν σύνορα... Γι'αυτό μπορεί ανάλογα με το αποτέλεσμα, να βρει σημεία επαφής με όποιον είναι πρώτος και να αποτελέσει μέρος των εξελίξεων.

Είναι εκπληκτικό πως το κόμμα του 6% είναι και ο ρυθμιστής της επόμενης μέρας
. Όλοι θέλουν τη στήριξη του, όλοι θέλουν λίγο από τη μετριοπάθεια του. Άλλοι το λένε ανάχωμα, άλλοι το λένε αλλαγή πολιτικής κουλτούρας. Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος αν είναι και τόσο ευεργετική η ύπαρξη του ολότελα. Έχω την εντύπωση ότι λειτουργεί περισσότερο ως μοχλός απορρόφησης πολιτικών κραδασμών. Στην ίδια μας τη ζωή άλλωστε δεν είναι πάντα καλό το "θέλω να τα έχω καλά με όλους".

Ο χρόνος θα δείξει... Μπορεί η ΔΗΜ.ΑΡ. να μας έχει μπερδέψει και να βρει τελικά τις αφορμές που απαιτώνται πλέον, ώστε να πηδήξει από το παράθυρο της συγκυβέρνησης και να αποδείξει ότι το όνομα του κόμματος καθώς και οι προεκλογικές εξαγγελίες του έχουν κάποια βάση τελικά. Ότι δε θα γίνει ο Φώτης ένας "αριστερός Καρατζαφέρης".

e-gnomes.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ