2020-02-06 21:44:57
Φωτογραφία για Το λάθος του Τσίπρα που δεν πρέπει να κάνει ο Μητσοτάκης
Πριν τις προηγούμενες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

 είχε ερωτηθεί για την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ και ...είχε πει πως ελπίζει να μη μας βρει αυτό το κακό και γίνει πρόεδρος ο Τραμπ.

Ο Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της χρεοκοπημένης Ελλάδας, έκανε όλα αυτά που έλεγε πως δεν θα κάνει αλλά θεωρούσε κακό να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τραμπ.

Γιατί; Κανείς δεν ξέρει.

Βέβαια, είναι προφανές -από αυτό που είχε πει-πως ο Τσίπρας θεωρούσε αδύνατον να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τραμπ. Μάλλον επειδή ενημερώνεται από τα ελληνικά ΜΜΕ. Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως ο Τσίπρας θεωρούσε απόλυτα λογικό ότι έγινε ο ίδιος πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά θεωρούσε αδιανόητο να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τραμπ. Απλά, το επισημαίνω.

Βέβαια, ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τσίπρας τον συνάντησε στο Λευκό Οίκο και είπε πως μπορεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Τραμπ την πολιτική ορισμένες φορές να μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό.


Πριν εκλεγεί ο Τραμπ, ήταν κακός για τον Τσίπρα. Αφού εξελέγη, ήταν καλός. Το καλό και το κακό. Ωραίος τρόπος για να αντιλαμβάνεσαι την πολιτική. Γι’ αυτό έσκισε ο Τσίπρας.

Στις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τραμπ θα είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών -αν δεν τα τινάξει- αλλά δεν ξέρουμε ακόμα ποιος θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Επίσης, δεν ξέρουμε ποιος θα εκλεγεί. Όλα γίνονται. Και υπάρχει και ο θάνατος ως ενδεχόμενο. Άλλο που το ξεχνάμε. Άσε που σέρνεται και κορωνοϊός και πολλοί υποψήφιοι είναι γεροσάψαλα.

Οπότε, καλό θα είναι ο Μητσοτάκης και όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί που μάζεψε ο Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία να προσέχουν τι λένε.

Για παράδειγμα, ο Τραμπ λέει τον Μπέρνι Σάντερς “κομμουνιστή” αλλά αυτό δεν είναι λόγος να αρχίσει ο Μητσοτάκης να τον αποκαλεί έτσι, ούτε να βγαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και να λέει πως ο Σάντερς είναι σταλινικός, συριζομαδούρος και κομμουνιστοσυμμορίτης.

Όχι τίποτε άλλο αλλά μπορεί να βγει ο Σάντερς πρόεδρος των ΗΠΑ και να πρέπει να βγει μετά ο Μητσοτάκης και να πει πως ο μπορεί ο Σάντερς να είναι σταλινικός αλλά είναι καλός σταλινικός.

Βέβαια, ο Μπέρνι Σάντερς δεν είναι κομμουνιστής αλλά εδώ οι νεοδημοκράτες λέγανε κομμουνιστές τους πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε στον Σάντερς θα κολλήσουν;

Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μπούτιτζετζ και να εκλεγεί αυτός πρόεδρος.

Ο Μπούτιτζετζ είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, οπότε μην αρχίσουν οι νεοδημοκράτες να λένε πως ο Μπούτιτζετζ είναι πoύστρα και τέτοια, γιατί μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος ο Μπούτιτζετζ και δεν θα μπορούν μετά να το μαζέψουν με τίποτα.

Φανταστείτε να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπούτιτζετζ, να τον συναντάει ο Μητσοτάκης στο Λευκό Οίκο και να λέει πως μπορεί ο Μπούτιτζετζ να είναι πoύστης αλλά είναι καλός πoύστης.

Το καλύτερο θα ήταν να μην εκφράζονται ποτέ και για κανέναν λόγο οι Έλληνες πολιτικοί για τους πολιτικούς των άλλων χωρών.

Οι διακοσμητικοί πολιτικοί ενός προτεκτοράτου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κρίνουν τους πολιτικούς των άλλων χωρών.

Μπούτιτζετζ;

 

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ