2020-02-07 18:15:26
Φωτογραφία για Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα να μπει τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία
«Αποτελεί πρώτη μου προτεραιότητα να βάλουμε ένα τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, απαριθμώντας τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει ήδη η Kυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε ήδη κατά 22%, μάλιστα ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχαμε δεσμευτεί, ο συντελεστής φόρου στις επιχειρήσεις έπεσε ήδη από 28% στο 24% και ο φόρος στα μερίσματα από 10% στο 5%. 1,2 δισ. μειώσεων στους φόρους που ψηφίστηκαν στον προϋπολογισμό του 2020 τα 700 εκατ. αφορούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, μεγάλης, μεσαίες και μικρής» είπε συγκεκριμένα.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο Πρωθυπουργός είπε: «Εσείς είστε η μεσαία τάξη της χώρας που πιέστηκε αλλά άντεξε τα χρόνια της κρίσης» και πρόσθεσε πως «το λιανεμπόριο υπήρξε πάντα μέτρο ευημερίας του τόπου». «Τόσο η αξία όσο και ο όγκος των πωλήσεων στη λιανική κινούνται σε θετική τροχιά, και αποτυπώνει το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας το οποίο επικρατεί στην αγορά. Όμως δεν έχω αυταπάτες. Ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι μακρύς, αν αναλογιστούμε την κατάσταση σήμερα αλλά και τις δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


Ανέφερε ακόμη πως το μερίδιο του λιανεμπορίου στο εθνικό εισόδημα είναι τώρα πάνω από 10% και οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ξεπερνούν τις 700.000 δηλαδή το 18% του συνόλου των εργαζομένων και συμπλήρωσε πως ο κλάδος «καλείται να προσαρμοστεί δημιουργικά στις ανάγκες του συνολικού μετασχηματισμού της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας».

Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και πριν το 2021

«Αμέσως μόλις υπάρξει περιθώριο και, θα υπάρξει, το πρώτο μέλημα θα είναι η φορολογική ελάφρυνση της εργασίας. Η Εισφορά Αλληλεγγύης θα μειωθεί. Και νωρίτερα από το 2021, όπως είχαμε πει προεκλογικά. Είναι κάτι που αφορά και τα στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων, των μεσαίων, των μικρών, αλλά και την τελική απόδοση των εταιρειών σας» είπε ο Πρωθυπουργός και ανέφερε τις τέσσερις αρχές της πολιτικής της Κυβέρνησης:

«Πρώτον, δεν θέλω το Κράτος να γίνεται συνεταίρος σας. 

Δεύτερον, το ρίσκο που αναλαμβάνετε και, κάθε επιχειρηματίας αναλαμβάνει ένα ρίσκο, πρέπει να επιβραβεύεται. 

Τρίτον, όσες μεγαλύτερες εισφορές δίνετε τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα παίρνετε. 

Και τέταρτον, εμείς θα είμαστε εντάξει μαζί σας μειώνοντας τη φορολογία, απλοποιώντας το αδειοδοτικό περιβάλλον, δίνοντάς σας εργαλεία, και θα μιλήσω σε λίγο γι' αυτό, για να εκσυγχρονίσετε τη λειτουργία των επιχειρήσεών σας, αρκεί να είστε και εσείς εντάξει, όχι απλά απέναντί μας αλλά και εντάξει απέναντι στους εργαζομένους σας. Να τους φέρεστε με σεβασμό, να τους βλέπετε ως συνεταίρους, ως συμμέτοχους στην επιχειρηματική προσπάθεια την οποία κάνετε».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ