2020-02-09 11:43:34
Φωτογραφία για Τα προβλήματα ενός στελέχους της 79 ΑΔΤΕ
Υπηρετώ σε νησιωτική μονάδα της παραμεθορίου που υπάγεται στον σχηματισμό της 79 ΑΔΤΕ. Χρόνια τώρα η πολιτική είναι 10 άτομα μεταθετω 6 στέλνω στη θέση τους με αποτέλεσμα οι ασκήσεις, οι υπηρεσίες και γενικά η επιχειρησιακή αποστολή των μονάδων να έρχεται εις πέρας αλλά με υπερκόπωση ψυχολογική και σωματική του προσωπικού (στελεχών και στρατιωτών). 

Μέσα σε όλο αυτό το πακέτο έρχονται να προστεθούν διανυκτερεύσεις,  σχοινακια από τα οποία επίσημα με διαταγη καλουνται να διανυκτερευσουν μια ημέρα και οι διοικησεις των σχηματισμών πιέζουν για περισσότερες διανυκτερεύσεις από τις οποίες θα πληρωθούν μια ημερα και καλουνται οι διοικήσεις των μονάδων με το προσωπικό τους ξανά με υπερβάλλον ζήλο και κόπο να τα φέρει εις πέρας.

 Επιπροσθέτως οι διοικησεις των σχηματισμών ζητούν να υπάρχει προγραμματισμός αδειών μέσα σε ένα τόσο πιεσμένο προγραμμα εκπαιδεύσεων, επιθεωρησεων και ασκήσεων, πράγμα ανέφικτο και βρίσκονται έτσι κάθε τέλος έτους η πλειοψηφία του προσωπικού να έχει χρωστουμενες άδειες σε διψήφιο νούμερο ημερών.


 Όλο αυτό παρόλες τις φιλότιμες και τεράστιες προσπάθειες των διοικήσεων των μονάδων να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σχηματισμου αλλά και να μην "κάψουν" το προσωπικό καθίσταται αδύνατο λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων σε εκπαίδευση, επιθεωρήσεις, κατάταξη, υπηρεσίες, προγραμματισμό αδειων λογω ότι ο σχηματισμός ζητάει από τις μονάδες υπέρογκα πράγματα σε ελάχιστο χρόνο. 

Το σημαντικοτερο είναι ότι όλο αυτό έχει αντίκτυπο στο οικογενειακό περιβάλλον του προσωπικού καθώς στελέχη λείπουν από τις οικογένειες τους 2-3 μέρες δίχως να μπορούν να προγραμματίσουν οικογενειακές υποχρεώσεις (σχολείο, φροντιστήρια παιδιών κτλ) καθώς και πρόβλημα στο επαγγελματικό περιβάλλον των συζύγων τους αφού ένα αβέβαιο πρόγραμμα κι ωράριο καθιστά αδύνατο τον προγραμματισμό του/της συζύγου στο δικό της επαγγελματικό χώρο. 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ