2020-02-09 11:44:09
Φωτογραφία για Αποφοίτηση 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς από τη Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς
Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς, στην έδρα της, στο στρατόπεδο «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΝΤΑΛΙΠΗ» στην Θεσσαλονίκη. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών καθώς και οικογένειες των αποφοιτησάντων Αξιωματικών.

Είναι η πρώτη σειρά που αποφοιτά μετά την αναδιοργάνωση της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) σε Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΣΠΣΞ είναι το υψηλότερο σε βαθμίδα  σχολείο του Στρατού, που παρέχει γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς- επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς.


Ο Αρχηγός επέδωσε τα πτυχία στους απόφοιτους 16 εκ των οποίων από την Κύπρο  και τη Βοσνία – Εζεργοβίνη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αρχηγος επισήμανε τη σπουδαιότητα της συνεχούς εξέλιξης και μόρφωσης του σύγχρονου Έλληνα Αξιωματικού. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το ΓΕΣ δινει

ιδιαίτερη σημασία στη συνεχή αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τις Σχολές του Στρατού Ξηράς.

Τέλος συνεχάρη όλα τα στελέχη της Σχολής και τους αποφοιτήσαντες, τους μεν για το έργο που επιτελούν και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει η Σχολή, τους δε για την αποφοίτησή τους, το ενδιαφέρον τους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης καθώς και την επίπονη και

αποτελεσματική τους προσπάθεια.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ