2020-02-11 11:30:49
Φωτογραφία για Παναγιώτης Ραφαήλ: Επιστρέφει νικητής στην Ελλάδα ο μικρός μαχητής
Κάθε μέρα και καλύτερα φαίνεται ότι γίνεται ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ, σύμφωνα με τους γονείς του

Αισιόδοξοι ότι ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ θα επιστρέψει στις αρχές Μαρτίου στην Ελλάδα από τη Βοστώνη όπου βρίσκεται, είναι οι γονείς του δίχρονου παιδιού. Η οικογένεια έχει εγκατασταθεί το τελευταίο διάστημα στη Βοστώνη, προκειμένου να κάνει ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ την ειδική γονιδιακή θεραπεία για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 από την οποία πάσχει.

Σε επικοινωνία του ethnos.gr με τους γονείς του, εκείνοι διατυπώνουν την ελπίδα ότι το παιδί τους σύντομα θα είναι σε θέση να ταξιδέψει και να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Ο Παναγιωτάκης μας δυναμώνει μέρα με τη μέρα χάρη στη θεραπεία. Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Υπολογίζουμε ότι θα επιστρέψουμε αρχές Μαρτίου», σημειώνουν οι γονείς του παιδιού στην επικοινωνία τους με το ethnos.gr.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η οικογένεια μπόρεσε να ταξιδέψει έως την Αμερική χάρη στην ελπιδοφόρα προσφορά καρδιάς που έκαναν χιλιάδες Έλληνες, αφού είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για τη θεραπεία. Το παιδί στην Ελλάδα λάμβανε τη μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία, ενώ στην Αμερική υπήρχε η επιλογή μίας νέας πειραματικής θεραπείας η οποία δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση στη Ευρώπη.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ