2020-02-14 14:30:11
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Η Ιρλανδία διδάσκει ότι χωρίς ποιότητα εργασίας δεν αρκούν ανάπτυξη και δείκτες. - Μητσοτάκης: Έχετε μείνει στο 2014, Κάνετε αντιπολίτευση με τα μαγκάλια
Συνέχισε και στη δευτερολογία του την αυστηρή κριτική του στην κυβέρνηση για την πολιτική της στα εργασιακά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στο τέλος της προανήγγειλε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας απέναντι στην εργολαβοποίησή της.

«Κύριε Μητσοτάκη, αναφερθήκατε σε έλλειψη επίγνωσης για τα χρόνια 2011-14 που εσείς κυβερνήσατε. Και σήμερα μας κουνάτε το δάχτυλο γιατί διεκδικήσαμε εργασιακά δικαιώματα και αύξηση κατώτατου μισθού» είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, και συνέχισε: «Μας κατηγορήσετε ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με το Μακεδονικό. Και σήμερα μας κατηγορείτε ότι ανταλλάξαμε τα πλεονάσματα με τα εργασιακά».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Αριστερά και τη δική σας παράταξη. Στην δική σας παράταξη υπάρχει μια λυκοφιλία, με φράξιες. Εμείς παραδεχόμαστε τα λάθη μας και τα συζητάμε
. Εσείς τα κάνετε όλα σωστά. Συγχαρητήρια» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διερωτήθηκε: «Η επιμονή σας για δήθεν ανταλλαγές τις μέρες της κρίσιμης διαπραγμάτευσης αντανακλά κάποια δική σας αντίληψη; Μήπως η σπουδή σας να προχωρήσετε σε απόλυτη άρση προστασίας της α' κατοικίας έχει να κάνει με διεκδικήσεις σε άλλα ζητήματα;». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ιρλανδία μάς διδάσκει ότι ούτε η ανάπτυξη, ούτε οι δείκτες αρκούν, αν δεν αντιμετωπιστεί το κρίσιμο ζήτημα, που είναι η ποιότητα της εργασίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως το επιχείρημα της Κυβέρνησης για μη φακέλωμα του εργαζόμενου, με την καταγραφή αιτίας απόλυσης, δεν έχει καμία βάση. Όπως είπε, ο νέος εργοδότης δεν έχει πρόσβαση στον φάκελο του υποψήφιου εργαζόμενου. Επιπλέον, αναρωτήθηκε με ποιον τρόπο θα χρηματοδοτηθούν προγράμματα απασχόλησης ενώ μειώνεται ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε πως η μόνη χώρα της Ε.Ε. όπου ο κατώτατος μισθός το 2020 είναι χαμηλότερος από εκείνον του 2010 είναι η Ελλάδα. Απαντώντας στην αναφορά του Πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε πως «εγώ θα το αντιστρέψω, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία χωρίς ποιότητα στην εργασία των εργαζομένων».

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Έχετε μείνει στο 2014 -Κάνετε αντιπολίτευση με τα μαγκάλια

Στη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Έφυγε η κρίση από τη χώρα αλλά μείνατε εσείς με τη δική σας εσωτερική κρίση». Είπε δε ακόμα: «Δεν είστε στο εδώ και τώρα, είστε στο εκεί και τότε, στο 2014» αναφορικά με τις αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για λιποθυμίες παιδιών.

Οι ομιλίες των πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή για τα εργασιακά 

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ