2020-02-16 19:06:06
Φωτογραφία για Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Η ανακοίνωση για το νεκρό βρέφος
Ανακοίνωση για τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11 μηνών από την Συρία, εξέδωσε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση το βρέφος μεταφέρθηκε άσφυγμο και απνοϊκό και έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης που δεν απέδωσαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 16.02.2020 και ώρα 09:55 διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ στο ΓΝΠΑ ''Π. & Α. Κυριακού" βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής».

Κατόπιν τούτου, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, διενεργεί προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του βρέφους. Το βρέφος διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα από τον πατέρα του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, φέρει επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα, έχουν προσαχθεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ