2020-02-18 09:07:17
Φωτογραφία για Αύξηση 50% σε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών δείχνουν τα social media
Περίπου 70 εκατομμύρια εικόνες και videos σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αναφέρθηκαν στο National Center for Missing and Exploited Children από τις μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες, σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αποδεικνύοντας πως παρά τα φίλτρα, οι μεγαλύτερες τεχνολογικές πλατφόρμες στον κόσμο παραμένουν γεμάτες παράνομο περιεχόμενο. Για πρώτη φορά, ο μεγαλύτερος όγκος του υλικού ήταν videos και όχι φωτογραφίες, φτάνοντας τα 41 εκατομμύρια clips. Το νούμερο αυτό πριν πέντε χρόνια ήταν 350.000.

Πάνω από το 85% του περιεχομένου αναφέρθηκε από το Facebook, περίπου 60 εκατομμύρια videos και φωτογραφίες. Από αυτά, ο μεγαλύτερος όγκος διακινήθηκε μέσω Messenger, ενώ και το Instagram είδε 1.7 εκατομμύρια αρχεία. Συνολικά 164 εταιρίες υπέβαλαν αναφορές, μεταξύ των οποίων οι Snapchat, Twitter, Microsoft, Dropbox, Google και Discord. Η Apple ήταν από τις εταιρίες με τις λιγότερες αναφορές, 3.000 εικόνες και καθόλου video, ενώ η Amazon απουσίαζε εντελώς από τη λίστα.

Το μέγεθος και η εξειδίκευση της ομάδας μας, μαζί με την κορυφαία τεχνολογία μας, μας έφεραν στην κορυφή της λίστας στον εντοπισμό, αφαίρεση και αναφορά αυτών των εικόνων, αποτρέποντας ανθρώπους από το να τις μοιράζονται. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις καλύτερες λύσεις για να κρατάμε περισσότερα παιδιά ασφαλή. – Antigone Davis, επικεφαλής ασφαλείας του Facebook

Τα νούμερα αποκαλύπτουν προβλήματα της βιομηχανίας λόγω διαφορετικών πολιτικών. Ορισμένες cloud υπηρεσίες όπως αυτές της Amazon και της Microsoft δεν ελέγχουν καν για παράνομο περιεχόμενο, ενώ άλλες όπως η Snap ελέγχουν για φωτογραφίες αλλά όχι video.

Μία θετική ερμηνεία ωστόσο των αριθμών, μπορεί να είναι πως τα λογισμικά ανίχνευσης έχουν γίνει καλύτερα και οι εταιρίες καταβάλουν όλο και περισσότερες προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα, για αυτό και είδαμε τόσο μεγάλη αύξηση των περιστατικών. Ωστόσο ο Γερουσιαστής Richard Blumental έχει άλλη άποψη και θεωρεί πως “η ανομοιογένεια των δεδομένων που αναφέρθηκαν μας δείχνει ξεκάθαρα πως δεν μπορούμε να βασιστούμε στις τεχνολογικές εταιρίες για να αυτό-ελεγχθούν”.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ