2020-02-20 12:01:18
Φωτογραφία για Τουρκία: Τέλος οι Ρώσοι τουρίστες… “τουρκική ψύχωση μας απειλεί”!
Η Τουρκία έχει γίνει επικίνδυνη για τους Ρώσους, όπως δείχνουν οι απειλές για “κατασκευή ουρανοξυστών από τα κρανία του ρωσικού στρατού”, δήλωσε ο Evgeny Satanovsky, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής. “Υπόσχονται να χτίσουν ουρανοξύστες από τα κρανία του ρωσικού στρατού και να επιστρέψουν για κάθε σταγόνα αίματος που χύθηκε. Με τέτοιες απειλές είναι γεμάτα τα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα, για να μην αναφέρω τις άμεσες απειλές προς τον Ρώσο Πρέσβη. Όλα αυτά προειδοποιούν: στην Τουρκία είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να πετάξει κάποιος από τη Ρωσία. Είτε για τουριστικούς σκοπούς, είτε για άλλους”.

Ο Satanovsky εξέφρασε την άποψη ότι τώρα οι εξτρεμιστές Τούρκοι δεν διαχωρίζουν αν ο Ρώσος πολίτης εγκρίνει τη δράση των ενόπλων δυνάμεων στη Συρία ή όχι, αν είναι υποστηρικτής της τρέχουσας ρωσικής κυβέρνησης, αν του αρέσει η Κωνσταντινούπολη ή η Αττάλεια.

“Η ψύχωση είναι ψύχωση. Και η τρέχουσα εκστρατεία στην Τουρκία σε σχέση με την παρούσα επίθεση του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ και τις γειτονικές επαρχίες πυροδοτούν μια πραγματική ψύχωση. Οι άνθρωποι στην Τουρκία είναι θερμοί, ανατολίτες”, σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας.


Πρόσθεσε ότι αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία δεν το χρειάζονται ούτε οι έμποροι, ούτε οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων, ούτε οι μεγάλες επιχειρήσεις… των οποίων τα εργοστάσια λειτουργούν με ρωσικό αέριο!

“Όταν οι Τούρκοι έσφαξαν πάνω από εκατό χρόνια πριν Έλληνες και Αρμένιους, δεν τους ρώτησαν όλους αυτούς, ούτε τώρα δεν θα το κάνουν. Έτσι, χωρίς να περιμένουμε την επίσημη οδηγία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα βγει ή όχι, και με βάση την πρόσφατη εμπειρία, ας πούμε ξανά: η Τουρκία είναι τώρα επικίνδυνη για όλους τους ρωσόφωνους“.

Και συνέχισε, “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τουρκικό κράτος δεν θέλει, και δεν αποκλείεται να μην μπορεί να σταματήσει το κύμα των απειλών και των αντι-ρωσικών συναισθημάτων που κατακλύζουν το Διαδίκτυο”, έγραψε ο Satanovsky. Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν μπορείς να προστατεύεις τον κάθε τουρίστα ξεχωριστά» και γενικά οι διακοπές στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες είναι “ζαριά”. Παίζουν με την τύχη τους εν ολίγοις…
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ