2020-02-25 08:00:38
Φωτογραφία για Σε αύξηση κατά 50% των πελατών της στοχεύει η TUI
Στόχος να μεταφέρει 30 εκατ. επιβάτες ετησίως μετά και την κατάρρευση του Thomas Cook.

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της και της πελατειακής της βάσης κατά 50% σχεδιάζει η Tui, βάζοντας στόχο να μεταφέρει έως και 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως τα επόμενα χρόνια, δεδομένης και της πτώχευσης της Thomas Cook.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Fritz Joussen μάλιστα η ανάπτυξη αυτή θα είναι κυρίως οργανική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία μεταφέρει 21 εκατομμύρια πελάτες ετησίως κι όπως εξηγεί ο Joussen η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία μετά την πτώχευση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της, της Thomas Cook.

Για να επιτύχει τους στόχους της η εταιρεία έχει ορίσει τέσσερις «στρατηγικούς τομείς δράσης», όπως εξήγησε ο κ. Joussen στους μετόχους.

Αρχικά η Tui σχεδιάζει την τεχνολογική αναβάθμιση των συστημάτων της σε όλες τις παραδοσιακές αγορές της, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2021. Αυτό θα επιτρέψει στην ομάδα να «προσαρμόζει τις προσφορές της για κάθε αγορά και για κάθε πελάτη».


Παράλληλα ο όμιλος σκέφτεται να «επεκτείνει σημαντικά τον αριθμό των ξενοδοχείων του κάνοντας «άνοιγμα» σε ξενοδόχους μέσω της Tui Blue, η οποία θα ορίζει πρότυπα ποιότητας και υπηρεσιών για τρίτους φορείς εκμετάλλευσης.

Τρίτον, ο όμιλος στοχεύει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου διανομής (GDN) για ξενοδοχεία, δίνοντας αρχικά έμφαση σε αγορές όπως Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Μαλαισία, Ισπανία και Πορτογαλία. «Αρχικός στόχος μας ήταν να αυξήσουμε την πελατειακή μας βάση από τις προαναφερθείσες αγορές κατά ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες ετησίως έως το 2022. Πλέον πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε αυτόν τον στόχο νωρίτερα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αναπτύσσει ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης ακινήτων (PMS) για ξενοδοχεία που θα επιτρέπει έναν διαφορετικό τύπο μάρκετινγκ των διαθέσιμων δωματίων με τους πελάτες να μπορούν να θέτουν κριτήρια όπως «θέα στη θάλασσα», «ηλιόλουστο δωμάτιο» κλπ.

Ο τέταρτος τομέας στον οποίο θα επενδύσει η εταιρεία είναι αυτός των εμπειριών, τον οποίο ο κ Joussen χαρακτηρίζει ως «το στολίδι του χαρτοφυλακίου της TUI». Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη πέρυσι η TUI πούλησε περί τα 10 εκατομμύρια εκδρομές και δραστηριότητες. «Έχουμε 10.000 υπαλλήλους σε 50 χώρες, γεγονός που αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Επιπλέον γνωρίζουμε τέσσερις έως έξι μήνες νωρίτερα ότι οι πελάτες μας θα επισκεφτούν κάποιο προορισμό» κατέληξε ο κ. Joussen.

Η Tui στην Ελλάδα

Να υπενθυμίσουμε ότι για την περίπτωση της χώρας μας ο γερμανικός tour operator προχώρησε σε αύξηση της τάξης του 10% του αριθμού των πακέτων διακοπών για το 2020 λόγω της αυξημένης ζήτησης αλλά και των μεριδίων αγοράς που απελευθερώθηκαν μετά την κατάρρευση της Thomas Cook. Τοποθετώντας σύμφωνα με στελέχη της την χώρα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η TUI έχει αυξήσει τις χωρητικότητες των ξενοδοχείων της κατά περίπου 10%. Σημειωτέον ότι η TUI διαθέτει στην Ελλάδα 49 ξενοδοχεία είτε ιδιόκτητα είτε κοινοπρακτικά με την Atlantica Hotels & Resorts. To καλοκαίρι του 2019 προσέθεσε έξι νέες μονάδες στο χαρτοφυλάκιό της, ενώ μαζί με την Atlantica, συμφερόντων του ομίλου Νικολαΐδη, εξακολουθεί να προωθεί την ξενοδοχειακή της ανάπτυξη στη χώρα. Τον επόμενο χρόνο θα ανοίξει στην Ιεράπετρα της Κρήτης ένα νέο Robinson Club ενώ θα προσθέσει νέες μονάδες σε Κω και Ρόδο για τη σεζόν του 2020».

Με 144 πτήσεις την εβδομάδα η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς και για την αεροπορική της TUI fly. Οι αερογραμμές εξυπηρετούν πέντε αεροδρόμια στην Ελλάδα. Οι περισσότερες πτήσεις εκτελούνται προς το Ηράκλειο (53), και ακολουθεί η Ρόδος (35) και η Κως (35). Για το καλοκαίρι του 2020 το πρόγραμμα πτήσεων θα ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου, δηλαδή τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το 2019. Όπως δηλώνει η ίδια φέρνει περίπου 3 εκατ. πελάτες κάθε χρόνο στην Ελλάδα, γι αυτό και η χώρα μας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για τον όμιλο μετά την Ισπανία.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ