2020-02-25 11:37:02
Φωτογραφία για Η κλιματική αλλαγή μετατρέπει την Ανταρκτική σε έρημο
Το νησί της φωτογραφίας έχασε το 20% της εποχικής συγκέντρωσης χιονιού μέσα σε λίγες ημέρεςΦαίνεται ότι η Ανταρκτική είναι μια έρημος, καλυμμένη από πάγο. Φαίνεται, όμως, πως η κλιματική αλλαγή, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη και αλλάζει άρδην τη γεωμορφολογία του πλανήτη όπως την γνωρίζουμε, έρχεται να αλλάξει την εικόνα της νοτιότερης ηπείρου της Γης, εξαιτίας της τήξης των πάγων. 

Οπως αναφέρει το livescience.com, ο δορυφόρος της NASA Landsat-8 αποτύπωσε το Eagle Island, ένα μικρό νησί στη βορειοδυτική πλευρά της Ανταρκτικής, στις 4 και 13 Φεβρουαρίου - περίοδο κατά την οποία καταγράφηκαν στην ήπειρο οι πιο υψηλές θερμοκρασίες στην ιστορία της.  

Ανάμεσα στις δύο εικόνες γίνεται εμφανές ότι μεγάλο μέρος των πάγων έχουν λιώσει και έχει εξαφανιστεί από την επιφάνεια του νησιού, αποκαλύπτοντας το καφέ, βραχώδες έδαφός του. 

Μάλιστα, σύμφωνα με καθηγητή περιβαλλοντικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, το νησί έχασε το 20% της εποχικής συγκέντρωσης χιονιού μέσα σε λίγες ημέρες. «Τέτοια φαινόμενα τήξης πάγων είναι συνηθισμένα στην Αλάσκα και τη Γροιλανδία, αλλά όχι στην Ανταρκτική» δήλωσε ο ίδιος. 

Πηγή livescience.com 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ