2020-02-25 15:44:29
Φωτογραφία για Συρία: Μαίνονται οι συγκρούσεις με την Τουρκία
Εννέα μέλη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς

τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ, την επαρχία που η Δαμασκός επιχειρεί να ανακτήσει από τζιχαντιστές και αντάρτες, με τη στήριξη της Ρωσίας.

Αντάρτες που έχουν τη στήριξη της Τουρκίας κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Ναϊράμπ, νοτιοανατολικά της πόλης Ιντλίμπ, ενώ το τουρκικό πυροβολικό σκότωσε εννέα μαχητές των καθεστωτικών δυνάμεων στην περιοχή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συνολικά 94 μαχητές σκοτώθηκαν σε μια ημέρα σε διάφορα μέτωπα στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με την ΜΚΟ. Ανάμεσά τους, 41 μαχητές που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς και 53 τζιχαντιστές και αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα, το Παρατηρητήριο είχε αναφέρει τους θανάτους πέντε αμάχων που σκοτώθηκαν στην περιοχή Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα της επαρχίας, όπου οι συγκρούσεις κυρίως επικεντρώνονται στα δυτικά της μεγάλης πόλης της Μάαρετ αλ Νουμάν.


Οι δυνάμεις του καθεστώτος προωθούνται νότια του αυτοκινητόδρομου Μ4, που συνδέει τη μεγάλη πόλη του Χαλεπιού με την παράκτια επαρχία Λατάκια, δύο προπύργια εξουσίας του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μκο Ραμί Αμπτέλ Ραχμάν.

Ο τελικός στόχος είναι να ξανακερδίσει τον έλεγχο των τμημάτων αυτού του αυτοκινητόδρομου που διασχίζει το Ιντλίμπ, που σήμερα τελούν υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών και ανταρτών, σύμφωνα με τον Ραχμάν.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν προωθηθεί κατακτώντας 10 τοποθεσίες και χωριά» νότια του Μ4, είπε.

«Μονάδες του συριακού στρατού συνεχίζουν να προωθούνται στο νότιο Ιντλίμπ», επιβεβαίωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, αναφέροντας την κατάκτηση την Κυριακή και τη Δευτέρα τουλάχιστον επτά χωριών και τοποθεσιών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ