2020-02-27 21:00:33
Φωτογραφία για Με το ένα πόδι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης
Η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε ήττα-σοκ από τη Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", για τη φάση των "16" του Champions League. Αν και η "βασίλισσα" προηγήθηκε στο σκορ, οι Άγγλοι με δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο απέδρασαν με το "διπλό" από τη Μαδρίτη. Η ρεβάνς στο Μάντσεστερ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον,

καθώς ο Πεπ Γκουαρντιόλα επισήμανε ότι αν κάποια ομάδα μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα του πρώτου αγώνα, είναι η Ρεάλ. Ωστόσο η παράδοση δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τους Μαδριλένους, καθώς όταν χάνουν στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας, τα τελευταία 50 χρόνια, αυτό σημαίνει πως αποκλείονται από το Champions League, στις νοκ άουτ φάσεις της διοργάνωσης. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξαναβρεθεί με εντός έδρας ήττα στο πρώτο ματς σε νοκ άουτ φάση της σύγχρονης μορφής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης άλλες τέσσερις φορές. Συγκεκριμένα, έχασε στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της το 1994 (1-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν), το 2001 (1-0 από τη Μπάγερν Μονάχου), το 2006 (1-0 από την Άρσεναλ) και το 2011 (2-0 από τη Μπαρτσελόνα)
. Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση στον επαναληπτικό. Η τελευταία φορά που η "Βασίλισσα" κατάφερε την ανατροπή και την πρόκριση ήταν το μακρινό 1970, όταν είχε ηττηθεί 1-0 εντός έδρας από τη Βάκερ Ίνσμπουργκ και κατάφερε στο δεύτερο ματς να πάρει τη νίκη και την πρόκριση με σκορ 2-0. Για να ξορκίσει την κακή παράδοση και να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην Αγγλία, η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της και την απόδοσή της, κάτι που το αναγνωρίζει και ο Ζινεντίν Ζιντάν.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ