2020-02-27 20:37:45
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Διαβεβαιώσεις για επάρκεια στα φάρμακα
Ακόμη μια σύσκεψη στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είχε απόψε στο Υπουργείο, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ). Οι εκπρόσωποι του κλάδου διαβεβαίωσαν για την επάρκεια της αγοράς σε φάρμακα.

«Σε συνέχεια των δηλώσεων του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο κάλεσα εκτάκτως τους εκπροσώπους των φαρμακοβιομηχανιών και με διαβεβαίωσαν για την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά», δήλωσε ο κ. Κικίλιας. «Η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του ΕΣΥ και του Έλληνα ασθενή και αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην παρούσα φάση. Η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου.


 

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω από την πλευρά μου ότι στις ειδικές συνθήκες που ζούμε και οι οποίες είναι εν εξελίξει θα εγγυηθούμε την απρόσκοπτη τροφοδοσία της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, όσον αφορά τα φάρμακα για τον Έλληνα ασθενή και τον Έλληνα πολίτη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του PIF, Μάκης Παπαταξιάρχης.

Εν τω μεταξύ, αρνητικά στον κορονοϊό ήταν τα αποτελέσματα από τα δείγματα ενός υπηκόου ξένης χώρας στα Ιωάννινα, μια γυναίκα στο Πανεπιστημιακό της Λάρσιας, ένα άτομο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες.

πηγή: news247
 
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ