2020-02-27 21:15:50
Φωτογραφία για Να μην αποστρατεύονται στα 50 οι ΕΠΟΠ και να παραμένουν ως ΕΟΘ μέχρι τα 58
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

«Προτίθεστε να εξετάσετε τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης ώστε οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία μέχρι την ηλικία των 58 ετών, με παράλληλη απόκτηση έως δύο βαθμών;».

Το παραπάνω ερώτημα (4529/27-02-2020) θέτει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του σημειώνει ότι «οι ΕΠΟΠ αποτελούν ένα χρήσιμο “γρανάζι” των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο για τα εθνικά ζητήματα της χώρας.

Δυστυχώς, όμως, όπως οι ίδιοι οι ΕΠΟΠ αναφέρουν, δεν έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση όσον αφορά την επαγγελματική τους εξέλιξη. Συγκεκριμένα, όσοι πλησιάζουν στο ηλικιακό όριο των 50 ετών και έχουν τον βαθμό του Αρχιλοχία, σύμφωνα με τις υπάρχουσες διατάξεις, αποστρατεύονται.


Ωστόσο, με επιπλέον κίνητρα θα μπορούσαν να παραμείνουν στο στράτευμα προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, την πολύτιμη εμπειρία τους, άλλα και τις γνώσεις που απέκτησαν με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεπώς, αντί για συνταξιοδότηση με μειωμένες αποδοχές, σε μια ηλικία που μπορούν να προσφέρουν ακόμα πολλά, διεκδικούν να τους παρασχεθεί η δυνατότητα να παραμένουν ενεργοί εκτός οργανικών θέσεων (Ε.Ο.Θ) μέχρι το 58ο έτος, κατόπιν, βεβαίως, εφαρμογής κριτηρίων και αξιολόγησης. Επιπλέον, σε ότι αφορά την βαθμολογική τους εξέλιξη, να έχουν τη δυνατότητα προαγωγής κατά δύο βαθμούς με υπηρεσιακή αξιολόγηση και λαμβάνοντας υπόψη και τους τίτλους σπουδών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».

ΠΗΓΗ: larissanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ