2020-02-28 20:50:01
Φωτογραφία για Κινέζικη η Volvo
Μπροστά στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις της εποχής, η σουηδική Volvo είναι έτοιμη

να απορροφηθεί από την Geely στην οποία άλλωστε ανήκει, δημιουργώντας έτσι έναν νέο παγκόσμιο Κινέζο παίχτη.

Θυμίζουμε ότι η Volvo έχει εξαγοραστεί ή μάλλον σωθεί από την κινέζικη Geely το 2010, η οποία εξαγόρασε το 99% της εταιρείας από τη Ford για μόνο 1,8 δις. δολάρια.

Έκτοτε η Volvo και η Geely λειτουργούν σαν ξεχωριστές εταιρείες, όμως πλέον, σύμφωνα με στόχος της Geely πλέον είναι να απορροφήσει τη Volvo δημιουργώντας έτσι μια νέα παγκόσμια μάρκα.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της Geely, ο Λι Σουφού, στου Financial Times, η πλήρης συγχώνευση με τη Volvo θα δημιουργήσει μια ισχυρή διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία. Θα είναι μάλιστα ο πρώτος Κινέζος κατασκευαστής αυτοκινήτου με πραγματική παγκόσμια διάθεση των προϊόντων του.

Οι μετοχές της νέας κινέζικης Geely-Volvo αναμένεται αρχικά θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.


Για τους Κινέζους η απορρόφηση της Volvo θα τους επιτρέψει να μπουν στην αγορά της Ευρώπης – μιας αγοράς που τους ενδιαφέρει πολύ λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια των ηλεκτρικών τους. Παράλληλα, θα δώσουν και στη Volvo την οικονομική ώθηση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η εταιρεία για να πραγματοποιήσει το επερχόμενο προϊοντικό της σχεδιασμό.

Όσον αφορά στο τι θα γίνει με την κάθε μάρκα και εάν θα υπάρχει συγχώνευση και στα σήματά τους, η Geely αναφέρει ότι στοχεύει να διατηρήσει το κάθε brand με τη δική του ταυτότητα (Geely, Volvo, Lynk και Polestar).

Ωστόσο και εάν πάρουμε ως παράδειγμα αυτό που συνέβη με τις δύο τελευταίες εταιρείες (τα οχήματά τους σχεδιάστηκαν από τη Volvo, αλλά κατασκευάζονται στην Κίνα και με ηλεκτρικά συστήματα της Geely), είναι δεδομένο ότι τα επερχόμενα νέα μοντέλα της Volvo θα έχουν κινέζικα μηχανικά και τεχνικά μέρη, με σχεδιασμό, τεχνολογίες ασφαλείας και υλικά καμπίνας από τη Volvo. Αναμένουμε πάντως σε αυτό το κομμάτι τις επίσημες ανακοινώσεις, για να δούμε εάν θα επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ