2020-03-03 22:58:51
Φωτογραφία για cool Unimog
Από το 1951, η Mercedes-Benz κατασκευάζει ένα από τα πιο επιβλητικά αλλά και εμβληματικά ευέλικτα φορτηγά που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος – το Unimog.

Τι άλλο έχει να μας δείξει στην πολυτάραχη ζωή του;

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το Unimog ξεκίνησε με ανοιχτή καμπίνα, κανονικούς τροχούς και προσθιοκίνητο – ένα τόσο απλό σύνολο χαρακτηριστικών σε σύγκριση με εκείνα τα θηρία που θαυμάζουμε πλέον να σπάνε τα παγκόσμια ρεκόρ και να αγωνίζονται στην έρημο. Αρχικά σχεδιασμένο μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο για να χρησιμοποιηθεί για γεωργικούς σκοπούς και κατόπιν ως το απόλυτο αυτοκινούμενο ή αργότερα εξοπλισμένο ακόμη και με στρατιωτικό μηχανισμό… εκτόξευσης βλημάτων, επιστρατεύοντας διάφορες μορφές εξοπλισμού, οι δυνατότητες του επεκτείνονται διαρκώς προσφέροντας ολοένα και νέους ρόλους. Κάποιοι από αυτούς συμπεριλάμβαναν τη μεταφορά μικρότερων οχημάτων (το μέγεθος είναι σχετικό, ειδικά σε ένα Unimog).


Αυτός ο φορτωτής αυτοκινήτων Unimog του 1966 είναι μια κάψουλα του χρόνου και είχε ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι σε αυτόν, τόσο εικαστικά όσο και κυριολεκτικά. Το συγκεκριμένο Unimog έχει πλήρη κατάλογο αρχείων, αρχής γενομένης από τη στιγμή που αποχωρίστηκε τη γραμμή συναρμολόγησης στη Γερμανία, αργότερα να ξοδεύει λίγο χρόνο στο Βέλγιο και στη συνέχεια να εισάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2001, μέχρι να αποτελέσει μέρος της συλλογής του Gerard Schnuerer 2008. Υποβλήθηκε σε μια εκτεταμένη αποκατάσταση, με το λογαριασμό μάλιστα να ξεπερνά τα 50.000 δολάρια. Το παλιό Unimog τροφοδοτείται από ένα εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 5,7 λίτρων με 80 ίππους, εξοπλισμένο με ταμπούρα στα φρένα καθώς και ένα μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων. Το εικονιζόμενο υιοθετεί τη διαμόρφωση flexiloader, που ονομάζεται “Niederflurhubwagen” (χαμηλό ανυψωτικό μηχάνημα) στα γερμανικά.

Οι τροχοί εκτείνονται υδραυλικά κάτω από την καρότσα του φορτηγού, επιτρέποντας σε αυτή να χαμηλώσει σε ύψος φτάνοντας κοντά στο έδαφος. Αυτό επιτρέπει στο ιδιότυπο αυτό Unimog να φορτώνει διάφορα οχήματα στην πλατφόρμα του χωρίς τη χρήση ράμπας. Μόλις φορτωθεί και στερεωθεί ένα όχημα, η πλατφόρμα του μπορεί στη συνέχεια να ανασηκωθεί φτάνοντας στη θέση της και οι τροχοί να ολισθήσουν αρμονικά κάτω από το όχημα και πάλι. Περισσότερα στη δημοπρασία Bonhams στην οποία δίνει “το παρών” το σπάνιο Unimog.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ