2020-03-04 21:00:44
Φωτογραφία για 120 μετανάστες περιφέρονται σαν τουρίστες στη Μεγίστη
Οι 28 μετανάστες που βγήκαν στη Σύμη θα μεταφερθούν σήμερα στη Ρόδο

Περισσότερα από 26.500 άτομα απετράπησαν από το να μπουν παράνομα στη χώρα μας μέσω των συνόρων του Έβρου σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αθρόες προσελεύσεις μεταναστών προς τα νησιά από τα τουρκικά παράλια.

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης έφθασαν τις τελευταίες ημέρες 120 μετανάστες, οι οποίοι περιφέρονται διάσπαρτοι στον οικισμό του Καστελορίζου, όπως δήλωσε στον sky ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, ζητώντας την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, αφού οι κάτοικοι διακατέχονται από αίσθημα φόβου κι ανασφάλειας.

Οι μετανάστες καταλύουν όπου βρουν, ακόμη και στην παιδική χαρά, η οποία έχει “λεηλατηθεί”, όπως είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την κατάσταση. “Τα παιδιά μας έχουν μήνες να πάνε στην παιδική χαρά, ενώ οι κάτοικοι φοβούνται γενικότερα”, είπε με κραυγή αγωνίας ο κ. Αμύγδαλος.


Οι μετανάστες που φθάνουν στο νησί δεν εξετάζονται, πρόσθεσε σχετικά, ενώ χθες σε μία φουσκωτή λέμβο με προορισμό το Καστελόριζο, ένα παιδί παρουσίασε υψηλό πυρετό κι αναγκάστηκε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια.

Την ίδια στιγμή, τουρκική πρόκληση με στόχο τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή κατεγράφη χθες πάνω από το Καστελόριζο και τη Ρω, ενώ συνολικά σημειώθηκαν 36 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η υπερπτήση έγινε από δύο τουρκικά F16 την ώρα που ελικόπτερο το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει τον κ. Στεφανή απογειωνόταν από το Καστελόριζο για Ρόδο, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του σε νησιά της Δωδεκανήσου. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν κοντά στο ελικόπτερο διαμηνύοντας στον Έλληνα πιλότο ότι πετάει σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Τελικά ο κ. Στεφανής διανυκτέρευσε στο Καστελόριζο, όπου είχε σύσκεψη με τη δημοτική αρχή για το θέμα του προσφυγικού και τα μέτρα προστασίας στο ακριτικό νησί. Χθες το πρωί προηγήθηκε επίσκεψή του υφυπουργού Άμυνας στην Κω και στο Φαρμακονήσι, από όπου εξήρε την άριστη συνεργασία Στρατού και Ακτοφυλακής.

Στη Λέρο οι αριθμοί αυξάνονται δραματικά, αφού σε ένα 24ωρο βγήκαν 253 άτομα, και στο σύνολό τους φθάνουν τους 3.500. Οι νέοι αφιχθέντες παραμένουν κρατούμενοι στον αύλειο χώρο του Λιμεναρχείου. Ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλλιας μιλώντας στον sky έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το φόβο εξέγερσης, λόγω και της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, επισημαίνοντας ότι πρέπει άμεσα ν’ αποσυμφορηθεί το νησί. «Δυστυχώς οι εξελίξεις μας δικαιώνουν» δήλωσε, ζητώντας να μετακινηθούν το γρηγορότερο προς την ηπειρωτική χώρα.

Οι 28 μετανάστες που βγήκαν την Καθαρά Δευτέρα στη Σύμη, θα μεταφερθούν σήμερα στη Ρόδο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα.
skyrodos
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ