2020-03-05 16:22:00
Φωτογραφία για Αυξάνεται το ποσό για το συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο
Αυξάνεται η χρηματοδότηση της δομής παροχής συσσιτίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ρόδου, με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την 2η τροποποίηση της Πράξης «Δομή Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ρόδου», σύμφωνα με την οποία, η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για την λειτουργία του Κέντρου διπλασιάζεται, από 396.396,00 € σε 792.792,00 €.

Το Συσσίτιο παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει καθημερινά δύο γεύματα, σε τουλάχιστον 160 ωφελούμενους, οικονομικά αδύναμους, που δεν μπορούν να παρασκευάσουν φαγητό, είτε λόγω έλλειψης υποδομών (διακοπή ηλεκτροδότησης κλπ) είτε λόγω αδυναμίας αυτοεξυπηρέτησης και οι οποίοι επιλέγονται βάσει κριτηρίων και αποδεικτικών στοιχείων.

Η λειτουργία του Συσσιτίου εποπτεύεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας και συνεργάζεται με το Κέντρο Κοινότητας και το δημοτικό δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, ώστε οι ενέργειες που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες στις οποίες απευθύνεται, να είναι συντονισμένες, στη βάση της ολιστικής προσέγγισης αναγκών.


Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ρόδου εξυπηρετεί τουλάχιστον 100 ωφελούμενους, άπορους, άνεργους και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στους οποίους παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συγκεκριμένα, φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα, υγειονομικό υλικό και άλλα είδη απαραίτητα για τη φροντίδα των ασθενών. Επίσης, διαμεσολαβεί για την πρόσβαση των ωφελούμενων σε υπηρεσίες υγείας και θεραπευτικά μέσα και υλοποιεί δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο, πλήρως εξοπλισμένο, συστεγάζεται με το Δημοτικό Ιατρείο στο Ροδίνι και είναι στελεχωμένο από ένα φαρμακοποιό και ένα κοινωνικό λειτουργό.
ερτ
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ