2020-03-06 09:19:14
Φωτογραφία για Επίσκεψη Κικίλια στο ‘’Γεννηματάς’’- isolation boxes σε νοσοκομεία της χώρας
Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα νοσοκομεία όπου τοποθετούνται ειδικά χωροθετημένα σημεία διαλογής/υποδοχής, για την ασφαλέστερη διαχείριση των υπόπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

ΙΑΤRONET

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το ΓΝΑ «Γεννηματάς», το οποίο είναι ένα από τα νοσοκομεία όπου τοποθετούνται isolation boxes- ειδικά χωροθετημένα σημεία διαλογής/υποδοχής, για την ασφαλέστερη διαχείριση των υπόπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

Θα τοποθετηθούν ακόμα 7 isolation boxes σε νοσοκομεία της χώρας που δεν διαθέτουν σημείο διαλογής εκτός του χώρου του νοσοκομείου. Τα νοσοκομεία αυτά είναι τα εξής: ΓΝΑ «Λαϊκό», ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», ΓΝΑ «Σισμανόγλειο», ΠΓΝ «Αττικόν», ΓΝ Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και ΓΝ Καστοριάς.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των ειδικών, των επιστημόνων, επιδημιολόγων, λοιμωξιολόγων και τις αποφάσεις που έχει πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση, μπορεί να αποβούν μοιραίες για συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.


Υπογράμμισε τη σημασία των κανόνων υγιεινής και την προστασία των ηλικιωμένων..

‘’Εάν και εφόσον υπάρχει κάποιος που αισθάνεται ότι νοσεί από τον ιό της γρίπης, του κορονοϊού ή ό,τιδήποτε άλλο, να μείνει σπίτι του. Να μην τρέχει όλος ο κόσμος στα νοσοκομεία, να μιλήσει με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, να μιλήσει με τον οικογενειακό του γιατρό, με τους παθολόγους, να μιλήσει τηλεφωνικά με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα νοσοκομεία μας, τους εξαιρετικούς γιατρούς που έχουμε και στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και παντού. Να φέρει μάσκες ατομικής προστασίας μόνο αν νοσεί.

Θα ήθελα να παρακαλέσω για ακόμη μια φορά όλους τους συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα, να τηρήσουμε τους κανόνες και τις οδηγίες που μας δίνουν οι επιδημιολόγοι, οι λοιμωξιολόγοι, αυτοί οι οποίοι έχουν χειριστεί και άλλες τέτοιες κρίσεις Δημόσιας Υγείας στο παρελθόν και χειρίζονται και αυτή. Να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς.

Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού, αλλά δεν υπάρχει και εφησυχασμός. ‘’ δήλωσε ο Υπουργός ενώ ευχαρίστησε και πάλι τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό για την προσπάθεια που κάνουν, την πολύ μεγάλη μάχη την οποία δίνουν.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ