2020-03-06 12:30:15
Φωτογραφία για Κοντά στο τέλος και ο Κορνάρος
Σε λίγες ημέρες θα φύγει για το τελευταίο ταξίδι

Ήρθε και η σειρά του Ε/Γ-Ο/Γ Βιτσέντζος Κορνάρος να μας αποχαιρετήσει, καθώς σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψει για τελευταία φορά, με προορισμό τα διαλυτήρια Aliaga στα μικρασιατικά παράλια.

Το δανέζικο σκαρί του 1975 αποτέλεσε ένα από τα θρυλικά βαπόρια της σύγχρονης ελληνικής ακτοπλοΐας, που από το 1994 ξεκίνησε να οργώνει το Αιγαίο, αρχικά με τη γραμμή Πειραιάς – Μήλος – Άγιος Νικόλαος – Σητεία με τα χρώματα και σινιάλα της ΛΑΝΕ. Αργότερα προστέθηκε και η άγονη των Δωδεκανήσων στο δρομολόγιο του, η άγονη του ΒΑ Αιγαίου καθώς και οι Κυκλάδες.

Για αρκετά χρόνια εξυπηρέτησε την άγονη των Κυθήρων, Αντικυθήρων και Κισσάμου όπου το Σεπτέμβριο του 2011 το Arxipelagos πραγματοποίησε ένα όμορφο αφιέρωμα στο πλοίο και στην άγονη γραμμή του. 

Από τον Ιούνιο του 2017 ο Βιτσέντζος Κορνάρος λόγω σοβαρού μηχανικού προβλήματος σταμάτησε να ταξιδεύει οριστικά, ενώ από το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους βρίσκεται στη σημερινή του θέση στην Κυνόσουρα της Σαλαμίνας.

Θα θυμόμαστε το πλοίο για τις μοναδικές γραμμές του καθώς και για τον Πλοίαρχο – σύμβολό του τον Καπτά Δημήτρη Λαδά που το πλοιάρχησε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη ο Κορνάρος θα μείνει στη μνήμη και για τη συνέπειά του στις άγονες γραμμές της ακτοπλοΐας για πολλά χρόνια, που υπηρέτησε ως ακούραστος εργάτης.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ