2020-03-06 14:44:59
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Δεκατέσσερα νέα κρούσματα του ιού - 45 ο συνολικός αριθμός
Newsroom dikaiologitika.gr

Κορονοϊός: Δεκατέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν από από τον Σωτήρη Τσιόδρα κατά την ενημέρωση των συντακτών στο υπουργείο Υγείας.

Στα 45 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Σήμερα ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα.

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με το news4health.gr. Από τον έλεγχο της ομάδας που ταξίδεψε στο Ισραήλ και την Αίγυπτο θετικοί στον Covid-19 ήταν άλλοι 11 ταξιδιώτες και 3 επαφές τους. Τα 14 αυτά νέα κρούσματα ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των περιπτώσεων στη χώρα μας σε 45.

Εκτός από τον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, σε σοβαρή κατάσταση, όλοι οι υπόλοιποι εμφανίζουν ήπια ή ελαφρά συμπτωματολογία.


«Δεν έχουμε ενδείξεις για διασπορά στην κοινότητα ή από λοίμωξη από άγνωστη πηγή», ξεκαθάρισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και μετά την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων .

Ειδικότερα, παρατείνονται τα μέτρα που αφορούν τους 3 πληττόμενους νομούς, δηλαδή Αχαΐα, Ζάκυνθο και Ηλεία, για άλλες 2 εβδομάδες. Ακόμη, όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις περιοχές αυτές αναστέλλονται. Σε ό,τι αφορά τους αγώνες που συμμετέχουν ομάδες από τους τρεις αυτούς νομούς, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Ακόμη, η απαγόρευση για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών εξωτερικού παρατείνεται και μετά τις 13 Μαρτίου.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως στόχος είναι η μείωση και η πρόληψη της διασποράς όσο το δυνατόν, που θα μειώσει την ένταση και την αύξηση περιπτώσεων. Όπως εξήγησε, τη στρατηγική του ΕΟΔΥ που ήταν σύμφωνη με ECDC ενέκριναν διακεκριμένοι επιστήμονες της Επιτροπής όλοι ομόφωνα, καθώς και προσκεκλημένοι επιστήμονες απο τον ευρωπαϊκό φορέα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ