2020-03-06 14:50:21
Φωτογραφία για Νέο κρούσμα κορονοϊού βάζει λουκέτο σε δημοτικό σχολείο της Δάφνης
Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού σε κηδεμόνα μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης ανακοίνωσε ο Δήμος - Έκλεισε το σχολείο.

ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Νέο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου στην περιοχή της Δάφνης με αποτέλεσμα να κλείσει αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί το 9ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς -όπως αναφέρει η ανακοίνωση- το κρούσμα εντοπίστηκε σε κηδεμόνα μαθητή.

Οι γονείς των μαθητών του 9ου Δημοτικού ενημερώθηκαν το πρωί ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους , εξαιτίας του κρούσματος.

Ο Δήμος Δάφνης - Υμηττού ανακοίνωσε ότι μετά από ενημέρωση που είχε αργά χθες το βράδυ από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας και από τον ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού COVID-19 , σε κηδεμόνα μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, αποφασίστηκε το κλείσιμο της σχολικής μονάδας μέχρι νεωτέρων οδηγιών των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.


"Με απόφαση του Δημάρχου Δάφνης Υμηττού κ. Αναστάσιου Μπινίσκου ξεκινούν από σήμερα οι προγραμματισμένες προληπτικές απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια και σχολικές μονάδες του Δήμου. Ο Δήμος μας από τη πρώτη στιγμή είναι σε διαρκή επιφυλακή και έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και από τη στιγμή που έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και υπηρεσίες του Δήμου μας θα λειτουργήσουν κανονικά" αναφέρει η ανακοίνωσh.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Σχολείο της Δάφνης προστίθεται στη λίστα των 28 σχολείων που είναι κλειστά λόγω του κορονοϊού.

Νίκη Κεραμέως: Προχωράμε σε κλείσιμο σχολείων, όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα

"Ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνουν οι επιστήμονες, οι λοιμωξιολόγοι, σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, επειδή έχουν όλα τα δεδομένα και μπορούν να εκτιμήσουν ποιο μέτρο είναι πρόσφορο στη δεδομένη στιγμή", ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ΕΡΤ αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται για τον κορονοϊό. "Προχωράμε σε κλείσιμο σχολείων, όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα", τόνισε.

Όσον αφορά τους μαθητές που απομονώνονται απο τον κορονοϊόο η υπουργός διευκρίνισε όοτι δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες.

Η υπουργός τόνισε ότι υπάρχει σχέδιο για την κάλυψη της εκπαιδευτικής ύλης και το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείσα για τις σχολικές εκδρομές είπε πως μέχρι στιγμής απαγορεύονται οι εκδρομές στο εξωτερικό αλλά όχι στο εσωτερικό, εάν όμως κρίνει ο ΕΟΔΥ ότι πρέπει να απαγορευτούν, αυτό θα γίνει.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ