2012-06-20 13:29:17
Φωτογραφία για Υπολειτουργούν τα αστυνομικά τμήματα Ημαθίας, καταγγέλουν οι συνοριοφύλακες
Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι: "Σύμφωνα με τα Αστυνομικά δελτία του νομού μας, παρατηρείται έξαρση εγκληματικότητας ιδιαίτερα σε περιοχές που βρίσκονται εκτός της πόλης της Βέροιας. Καθημερινές καταγγελίες για διαρρήξεις, κλοπές οχημάτων, οικιών και καταστημάτων, ενώ παράλληλα το εμπόριο ναρκωτικών, η λαθρομετανάστευση, έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Το τελευταίο περιστατικό στο Μακροχώρι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αλλά και η αφορμή για την συνάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή της ΑΔ ΗΜΑΘΙΑΣ με τοπικούς φορείς, καταστηματάρχες και κατοίκους του Δ.Δ. Μακροχωρίου στην οποία φυσικά τους διαβεβαίωσε για περισσότερη και σωστότερη αστυνόμευση της περιοχής.

Κάτι τέτοιο μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους σαν αστυνομικούς της ΑΔ Ημαθίας κα το θεωρούμε επιτακτικό μας καθήκον να προστατέψουμε τον Νομό, τους συμπολίτες μας και εμάς τους ίδιους. Σαν κάτοικοι του νομού το απαιτούμε, σαν εργαζόμενοι όμως θέτουμε την εξής απλούστατη ερώτηση: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;


Η Ένωσή μας καταγγέλλει προς όλες τις κατευθύνσεις την συνεχή απαξίωση και αποδυνάμωση των ΤΔΛ. Τα Τμήματα της Υπηρεσίας μας στην καλύτερη των περιπτώσεων υπολειτουργούν ή λειτουργούν σαν υπηρεσίες φαντάσματα με το 40% του διαθέσιμου προσωπικού τους. Η καθημερινή αφαίμαξη προσωπικού προς άλλες υπηρεσίες (αποσπάσεις-διαθέσεις), η μόνιμη διάθεση πλέον αστυνομικών σε αλλότρια καθήκοντα (φυλάξεις στόχων), ρίχνει το ποσοστό ακόμα περισσότερο. Το εναπομείναν προσωπικό μετά βίας μπορεί να ανταποκριθεί στο ελάχιστο των υποχρεώσεών του, ενώ η περιπολία έστω και στον έναν (ευρύτερη περιοχή πρώην Δ. Μελίκης) από τους τομείς ευθύνης αποτελεί πολυτέλεια.

Οι περιπολίες των ΤΔΛ στις αγροτικές περιοχές, ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες με την αύξηση του αλλοδαπού πληθυσμού, ανέπτυσσαν το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Με την αποδιοργάνωση των ΤΔΛ και την κατάργηση της θεώρησης εισόδου (Visa), η άφιξη αλλοδαπών αμφιβόλου ηθικής και νομιμοφροσύνης, είναι ανεξέλεγκτη ενώ οι προληπτικοί έλεγχοι έχουν από καιρό σταματήσει παρόλο που η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση και κάθε μορφής παραβατικότητα δεν έχουν συγκεκριμένο τόπο και χρόνο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Στα παραπάνω προστέθηκε σαν κεραυνός εν αιθρία, η διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για απόσπαση αστυνομικών των ΤΔΛ στις Α.Δ. Έβρου. Αυτές οι αποσπάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα η λειτουργία των ΤΔΛ, σε θέματα λαθρομετανάστευσης, αλλά και γενικότερης αστυνόμευσης, να εκμηδενιστεί. Η διαταγή βάζει λουκέτο στα ΤΔΛ, επιτρέποντας απλά την εκτέλεση γραμματειακών υπηρεσιών και εκδόθηκε με την έναρξη των θερινών αδειών με αποτέλεσμα να διαλύεται κάθε προσωπικός ή οικογενειακός προγραμματισμός, θέτοντας μας σε παρατεταμένη επιφυλακή. Τόσο οι Μετακινούμενοι αλλά και όσοι μείνουν πίσω προσπαθώντας να κρατήσουν τα Τμήματα ανοιχτά, θα στερηθούν βασικά τους δικαιώματα (σωστό ωράριο, ημερήσιες αναπαύσεις).

Εδώ και καιρό επισημάναμε την πλήρη εγκατάλειψη των Υπηρεσιακών οχημάτων (απαρχαιωμένα, χωρίς την απαραίτητη συντήρηση), που δεν αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αστυνόμευσης. Ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Έστω και με αυτά τα μέσα, κάναμε προσπάθειες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Με την ίδια διαταγή ζητείται απόσπαση οχήματος και υλικοτεχνικού εξοπλισμού στον Έβρο. Να στείλουμε λοιπόν και ένα όχημα ώστε να μηδενίσουμε τις περιπολίες στον νομό μας. Να στείλουμε ένα απαρχαιωμένο με 100άδες χιλιάδες χλμ όχημα ώστε να δουν οι επικεφαλείς της FRONTEX με τι μέσα εκτελούμε την αποστολή μας.

Συμμεριζόμαστε τις ανάγκες για ενίσχυση του ΕΒΡΟΥ, αλλά προέχει η ουσιαστική και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Νομού μας και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης σε κάθε σημείο της χώρας. Η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει στο μέτρο που είναι δυνατόν, όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πάταξης του χειρότερου Ευρωπαϊκού εφιάλτη.

Τα ΤΔΛ του νομού μας χρειάζονται επειγόντως ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ώστε να ξαναδώσουν στον πολίτη το χαμένο αίσθημα ασφάλειας, να υλοποιήσουν τον σκοπό για τον οποίο πραγματικά είναι ταγμένα. Ας σταματήσει επιτέλους η εκταμίευση Αστυνομικών από τον κουμπαρά των ΤΔΛ διότι δυστυχώς έχουνε πτωχεύσει!!"

πηγή: imathia-news
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ