2020-03-10 11:41:48
Φωτογραφία για Επαναστατικές μπαταρίες από τη GM
Ο Αμερικανός κατασκευαστής αυτοκινήτων GM εξελίσσει νέας τεχνολογίας μπαταρίες που θα κάνουν πιθανότατα την εμφάνισή τους στα τέλη του 2020.

Η GM προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο θέμα της ηλεκτροκίνησης, με τα στρατηγικά πλάνα να περιλαμβάνουν αρκετά EV μοντέλα. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία μίας νέας συστοιχίας μπαταριών, με τον ευφάνταστο τίτλο Ultium. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία οι συγκεκριμένες μπαταρίες θα έχουν ως πλεονεκτήματα τους ταχείς χρόνους φόρτισης, αλλά και την αυξημένη αυτονομία. Επίσης θα διαθέτουν αρκετά μεγάλες διαστάσεις, οι κυψέλες θα είναι τοποθετημένες είτε κάθετα, είτε οριζόντια με αποτέλεσμα να μπορούν να αποθηκεύσουν μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά και να τοποθετηθούν σε αρκετά διαφορετικής σχεδίασης αυτοκίνητα.

Η GM ανακοινώνει ότι οι μπαταρίες Ultium διαθέτουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κοβάλτιο, με τη χωρητικότητά τους να κυμαίνεται από 50 έως και 200 kWh, σε ότι αφορά τα επιβατικά μοντέλα, με τη φόρτισή τους να μπορεί να γίνεται σε ταχυφορτιστές έως και 200kW
. Αντίστοιχα, τα ηλεκτρικά ημιφορτηγά θα εφοδιάζονται με μπαταρίες 800V, οι οποίες θα μπορούν να φορτίζουν και σε φορτιστές έως και 350kW. Οι μπαταρίες Ultium αποτελούν προϊόν συνεργασίας GM και LG Chem, ενώ τα στελέχη της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας ελπίζουν ότι το κόστος κατασκευής τους θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Η ανακοίνωση για τις νέες μπαταρίες είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία των μελλοντικών σχεδίων της GM. Ακολουθεί η αρθρωτή πλατφόρμα, η οποία θα τοποθετηθεί στα 3ης γενιάς ηλεκτρικά οχήματα, επιβατικά και φορτηγά, γεγονός που θα επηρεάσει σημαντικά το χαμηλότερο κόστος κατασκευής τους. Να αναφερθεί τέλος, ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αναμένουμε τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα των Cadillac, Buick, Chevrolet και GMC.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ