2020-03-10 13:00:36
Φωτογραφία για Δημοσκόπηση Alco: Ο κορωνοϊός αλλάζει τις συνήθειες των Ελλήνων
Κορωνοϊός και προσφυγικό «πρωταγωνιστούν» σε ακόμη μία δημοσκόπηση, που παρουσιάζει, παράλληλα, το πως διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου, αλλά και τι ποσοστά λαμβάνουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας ως προς τον πιο αποτελεσματικό πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η οποία παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open, το 36% των πολιτών δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο από την κυβερνητική αντίδραση στην κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ 26% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο. Στον αντίποδα, 21% δήλωσε πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν τον ικανοποιούν καθόλου, ενώ ένα 12% εμφανίστηκε λίγο ικανοποιημένο από αυτά.

Το 79% των ερωτηθέντων δηλώνει επαρκώς ενημερωμένος αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 15% των κατοίκων αστικών κέντρων δηλώνει πως έχει περιορίσει την χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, ένα 10% αναφέρει πως μεταβάλλει τις αγοραστικές του συνήθειες και επιλέγει αγορές μέσω διαδικτύου, ενώ περί το 10% τείνει να περιορίσει τις κοινωνικές του συναναστροφές.


Σε ερώτηση για τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας, η πλειονότητα δηλώνει αρνητική στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί κάποιο στην περιοχή του. Το 60% δηλώνει πως δεν θέλει, ενώ 32% απαντούν θετικά στη δημοσκόπηση.

Στο ερώτημα για τον πιο αποτελεσματικό ως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 46%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 22%. Ακόμη, ένα ποσοστό 26% απάντησε κανένας από τους δύο.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, το ΚΙΝΑΛ 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 5,2% και το ΜεΡΑ25 2,3%.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ