2020-03-10 19:52:04
Φωτογραφία για Φόβοι για διασπορά σε 2 νοσοκομεία από κρούσμα κοροναϊού
Συντάκτης: Virus

Αναβρασμός έχει προκληθεί στους εργαζόμενους στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης καθώς φαίνεται ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί περίπτωσης κρούσματος κοροναϊού. Το δε επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι άνδρας που εργαζόταν στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Αιχμές αφήνουν εργαζόμενοι για τις οδηγίες και τον χειρισμό από τον ΕΟΔΥ που πιθανότατα θα θέσει σε καραντίνα δύο βάρδιες ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στο Μαμάτσειο που φαίνεται να έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.

Την ανησυχία του για τον κίνδυνο στον οποίο τέθηκαν οι συνάδελφοί του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, Δημήτρης Ντέντης, ο οποίος εκτιμά ότι 17 με 19 εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πρέπει να ελεγχθούν.

Πιθανότατα στην ίδια διαδικασία να τεθούν επισκέπτες και ασθενείς, αφού ο 53χρονος ανδρας που επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός, νοσηλεύτηκε σε 5κλινο θάλαμο της παθολογικής, ο οποίος και απολυμάνθηκε.


Αναλυτικότερα, ο 53χρονος φέρεται να μετέβη χθες το μεσημέρι στο Κ.Υ. Σιάτιστας, αντιμετωπίστηκε σαν ύποπτο κρούσμα αλλά στη συνέχεια πήγε στο Μαμάτσειο με ταξί και χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Οι εργαζόμενοι καταλογίζουν ευθύνες στον ΕΟΔΥ ότι δεν έδινε συγκεκριμένες εντολές για περαιτέρω διαδικασίες. Τελικά, τις πρωινές ώρες δόθηκε το «πράσινο φως» για να μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ και όχι στο Μποδοσάκειο, το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς.

Άξιο λόγου είναι ότι ο 53χρονος είναι εργαζόμενος του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο της Καστοριάς. Οι συνάδελφοί του έχουν αναστατωθεί, ενώ στο νοσοκομείο πραγματοποιούνται συσκέψεις για τα ενδεχόμενα μέτρα, τα οποία πρέπει να παρθούν πάντα μετά από σαφείς εντολές του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, ο 53χρονος εργάζονταν πιθανότατα μέχρι και την Παρασκευή και κατόπιν πυρετού που εμφάνισε του δόθηκε εντολή για κατ’ οίκο περιορισμό.

Και στα δυο νοσοκομεία προβληματισμό έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο απομόνωσης καθώς πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι θα «παροπλιστούν».

Ενδεικτικό είναι ότι μετά το συμβάν, στην παθολογική κλινική του Μαμάτσειου περιορίστηκαν και τελούνται προσεκτικά οι καθιερωμένες διαδικασίες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, νέες εισαγωγές γίνονται πλέον σε κρεβάτια της χειρουργικής κλινικής.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ