2020-03-12 09:18:05
Φωτογραφία για Κοροναϊός : Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα – Εχασε τη μάχη με τη ζωή ο 66χρονος στο Ρίο
Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 66χρονος ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο

Ο πρώτος νεκρός από τον κοροναϊό καταγράφηκε στη χώρα μας.

O 66χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο, έχασε τη μάχη με τη ζωή. Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός εξέπνευσε στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο 66χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα, γι’΄αυτό είχε ραγδαία εξέλιξη η νόσος.

O ίδιος ήταν το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας και διαγνώστηκε πρώτος από τους 54 εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους.

Από τις 4 Μαρτίου, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.


Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Το χρονικό

Ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας μόλις επέστρεψε από την εκδρομή.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου από το νοσοκομείο Αμαλιάδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Εκεί, μεταφέρθηκε σε μονόκλινο θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν αρχικά ως ύποπτο κρούσμα για τον κοροναϊό.

Στη συνέχεια, είχε μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος..

Την Τρίτη 10 Μαρτίου, μέλη της επιτροπής λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας είχαν αναφέρει ότι ο 66χρονος εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης εξέπνευσε.

Στο νοσοκομείο του Ρίου, νοσηλεύεται με κοροναϊό και η σύζυγος του άτυχου 66χρονου με πιο ήπια συμπτώματα.

Αχαρτογράφητα το 10% των κρουσμάτων

Την ίδια ώρα, με σταθερό ρυθμό συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρας μας. Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν να σπάσει το «φράγμα» των 100 κρουσμάτων.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό είναι το γεγονός ότι περίπου το 10% των κρουσμάτων είναι «αχαρτογράφητα», δεν είναι δηλαδή γνωστή η πηγή μετάδοσης του κοροναϊού στους ασθενείς, γεγονός που κατά τους ειδικούς μαρτυρά αυξημένη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των υγειονομικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί άλλα 98 ασθενείς με κοροναϊό και δύο από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ένας στο Ρίο και ένας στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Πανδημία κήρυξε ο ΠΟΥ

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την Τετάρτη κατάσταση πανδημίας λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού, με τον γενικό διευθυντή να δηλώνει:

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των περιπτώσεων εκτός Κίνας έχει αυξηθεί δεκατρείς φορές και ο αριθμός των χωρών που έχουν πληγεί, έχει τριπλασιαστεί. Τις ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες, αναμένουμε να δούμε τον αριθμό των περιπτώσεων, τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των χωρών που θα πληγούν, να αυξάνονται. Ανησυχούμε βαθύτατα τόσο για τα τρομακτικά επίπεδα εξάπλωσης και τη σοβαρότητα όσο και για τα τρομακτικά επίπεδα αδράνειας».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ