2020-03-12 09:40:10
Φωτογραφία για Ώρα ευθύνης: «Μένουμε σπίτι» για παιδιά και ηλικιωμένους - Οδηγίες
Τα παιδιά έχουν τις ίδιες πιθανότητες με όλους τους ανθρώπους να νοσήσουν, όμως, το ιικό φορτίο που έχουν είναι πολύ υψηλότερο και έχουν τη δυνατότητα να το μεταφέρουν στους άλλους  χωρίς τα ίδια να νοσήσουν σοβαρά ή και καθόλου.

Με απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό έκλεισαν όλες οι μονάδες εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων Δημόσια και Ιδιωτικά καθώς επίσης και τα Φροντιστήρια, Κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα δια βίου μάθησης κ.α. σε όλη τη χώρα. Επιπροσθέτως έγινε σύσταση στους γονείς να περιορίσουν τις εξόδους των παιδιών τους καθώς το ίδιο να πράξουν και οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Το βασικό μέλημα της Επιτροπής, το να μείνουν δηλαδή τα παιδιά στο σπίτι απορρέει από το φόβο της υψηλής μεταδοτικότητας του κοροναϊού από άτομα με ήπια ή καθόλου συμπτώματα όπως είναι τα παιδιά, αλλά και το γεγονός ότι τα παιδιά διατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα το ιικό φορτίο, που φτάνει και ίσως ξεπερνά τις 14 ημέρες, στον οργανισμό τους. Συνεπώς τα ίδια μπορεί να μην νοσούν βαριά ή και καθόλου ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να διασπείρουν τον ιό στην κοινότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.


Με αφορμή την επιδημία, ο Πρόεδρος  της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας Γ. Καλαβρουζιώτης ενημερώσει τους γονείς παιδιών με συγγενή  καρδιοπάθεια (ΣΚ) ή όσους έχουν στο σπίτι τους άτομο με καρδιοπάθειες να προσέξουν τα εξής:

Ο ιός φαίνεται ότι ελάχιστα επηρεάζει τη γενική υγεία των παιδιών, όπως μέχρι τώρα γνωρίζουμε. Νόσηση παιδιού με ΣΚ έχει αναφερθεί μόνο μία περίπτωση στην Κίνα. Επιπλέον, δεν ανήκουν όλοι οι ασθενείς με ΣΚ στις ευπαθείς ομάδες. Συγκεκριμένα:

Παιδιά και ενήλικες που έχουν υποβληθεί σε πλήρη διόρθωση της ΣΚ, δεν διαφοροποιούνται από τον γενικό πληθυσμό και ισχύουν γι’ αυτούς οι ίδιες προφυλάξεις, όπως και για το γενικό κοινό.Παιδιά και ενήλικες με ήπιες ΣΚ ή ήπια υπολειπόμενα προβλήματα μετά τη διόρθωση της ΣΚ (μεσοκολπική ή μικρή μεσοκοιλιακή επικοινωνία, ήπιες βαλβιδικές στενώσεις ή ανεπάρκειες, ήπιες αγγειακές στενώσεις κλπ) δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.Παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από αρρυθμίες αντιμετωπίζονται, επίσης, όπως ο γενικός πληθυσμός.Παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται σε χειρουργική λίστα, πρέπει να είναι προσεκτικοί και η απουσία ή μη από το σχολείο ή την εργασία πρέπει να συζητείται με τον θεράποντα Παιδοκαρδιολόγο ή Παιδοκαρδιοχειρουργό. Στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν παιδιά και ενήλικες που:

Έχουν μεταμοσχευθεί ή είναι σε λίστα για μεταμόσχευση.Έχουν πολύπλοκη ΣΚ που δεν έχει διορθωθεί.Έχουν ανεγχείρητη κυανωτική ΣΚ (κορεσμός αίματος σε οξυγόνο TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Gameplay από το VR Game Half-Life: Alyx
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Gameplay από το VR Game Half-Life: Alyx
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ