2020-03-13 15:43:28
Φωτογραφία για Τα κόλπα για να μην παίρνετε βάρος από το τσιμπολόγημα
Οι ειδικοί του dietzone.gr μας κατευθύνουν ώστε να τσιμπολογάμε χωρίς… επιπτώσεις.

Όταν είμαστε πολλές ώρες στο σπίτι πάντα ασυναίσθητα τρώμε παραπάνω. Το τσιμπολόγημα όμως αυτό δυστυχώς ευθύνεται για τα παραπάνω κιλά που μάλιστα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο γρήγορα τα πήραμε. Είναι ίσως ο πιο δύσκολος τρόπος αύξησης βάρους, καθώς οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικά αίτια.

Ποια είναι επομένως τα σημαντικότερα βήματα για να περιορίσετε το τσιμπολόγημα;

Κάντε σωστότερες επιλογές

Ποιο είναι όμως το μυστικό για να κάνουμε καλύτερες επιλογές; Το να τις έχουμε μπροστά μας φυσικά! Μπορείτε, για παράδειγμα, να αδειάσετε το σπίτι σας από όλους τους ανθυγιεινούς πειρασμούς και να αυξήσετε όλους τους υγιεινούς στο οπτικό σας πεδίο. Τι εννοούμε; Αντί για ποπ κορν του εμπορίου, φτιάξτε μόνοι σας σπιτικά, φάτε σαν σνακ ξηρούς καρπούς ή στικς αγγουριού ή καρότου και ψήστε στο φούρνο τορτίγιες ή λαχανικά για υγιεινά «πατατάκια».

Αυξήστε την πρωτεΐνη σας



Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, τα άτομα που έκαναν διατροφή με χαμηλή πρόσληψη πρωτεΐνης πεινούσαν περισσότερο μέσα στη μέρα και κατέληγαν να τρώνε κατά 12% περισσότερες θερμίδες, οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς οδηγούσαν σε αύξηση περίπου ενός κιλού ανά μήνα. Αν επομένως, παρατηρείτε ότι πεινάτε συνεχώς μέσα στη μέρα, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να μην καταναλώνετε αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης. Ιδανική λύση γι’ αυτή την κατάσταση είναι να φροντίζετε να λαμβάνετε 5-15% πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα σας. Πρακτικά; Έχετε ως βασικά σνακ το γιαούρτι ή τα αμύγδαλα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα και τα δυο.

Περιορίστε τις επιλογές σας

Μην έχετε κατά νου τι έχετε φάει μέχρι στιγμής και μην μπαίνετε στη διαδικασία να μετράτε ποσότητες συνεχώς. Μια καλή πρακτική και ιδιαίτερα βοηθητική είναι να περιορίσετε τις επιλογές σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην καταφύγετε στην υπερφαγία. Οι πιο περιορισμένες επιλογές σας βοηθούν να μην ξεφύγετε και να κρατούν τη θέλησή σας ισχυρή. Επομένως, η κουζίνα και το ψυγείο σας καλό θα είναι να έχει τα απαραίτητα και κανέναν πειρασμό!

Με πληροφορίες από  www.dietzone.gr

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ